23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Nulti pacijent Srbije: Poslije CT-a bio sam srećan jer nije rak

Igor Ðantar (43), privrednik iz Bačke Topole, nulti je pacijent, kojem je 6. marta potvrđena korona virus, kaže da je prve simptome osjetio 27, 28. februara, kada je dobio visoku temeperaturu – 39,5, slabo se osjećao i nije mogao da ustane iz kreveta.

-Drug mi je preporučio da odmah nakon vikenda, odem kod pulmologa na snimanje pluća. Ispostavilo se da imam upalu pluća. Doktorka je na snimku videla tamnu senku, mislila je da je nešto ozbiljnije od upale pluća. Prepisala mi je lekove i rekla da dođem za pet dana – ispričao je Ðantar.

Dva dana kasnije je ponovo otišao kod pulmologa.

-Doktorka me poslala na CT i ispostavilo se da je virusna infekcija, da nije rak. Možda je to glupo reći, bio sam srećan, jer nije rak – rekao je on.

Prenio je i da se najvjerovatnije zarazio u Mađarskoj, a 6, 7 dana po povratku iz te zemlje je, kaže, osjetio prve simptome.

-Kada je konstatovano da sam pozitivan na virus korona već sam bio u bolnici, bio sam jako loše, gušio sam se, nisam mogao da dišem bez kiseonika, nisam mogao da odgovaram na pozive, tek na poneku poruku – rekao je Ðantar.

Kako kaže, ljekari u kompletnoj opremi, skafanderima, u prvi mah su ga uplašili.

-Dok sam bio u bolnici zvao me je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Bodrio me. Nisam to očekivao. Zvali su me prijatelji, porodica, poslovni partneri i predsjednik – navodi ovaj privrednik.

Danas je bio na kontroli i mora da bude na bolovanju još mjesec dana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se