8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Nema nozaraženih, čekaju se rezultati. Termini za vlasnike pasa

ZVORNIK – Na osonovu noćašnjih i jutrošnjih rezultata nema novozaraženih na području Zvornika i regije. Čekaju se rezultati za još četrdesetak lica, a ovi rezultati znaće se sutra. Kod ovih rezultata radi se o kontaktima medicinskog osoblja sa osobom iz Srebrenice koja je bila zaražena. Njima je urađen test već jednom i nisu bili pozitivni, očekuje se i da ponovljeni test pokaže negativne rezultate saopšteno je na današnjoj pres konferenciji gradonačelnika Zvornika i šefa Štaba za vanredne situacije grada Zvornik, Zorana Stevanovića.

-U karantinu ima trenutno 15 osoba i za njih čekamo nalaze da bi ih sutra mogli pustiti da idu za praznike kući. Opšte stanje u karantinu je korektno, ljudi nisu nezadovoljnim ne pokazuju nikakvu netrpeljivost, postali su svjesni situacije i ja sam im na tome zahvalan, rekao je Stevanović.

Imajući u vidu da praznike dočekujemo u posebnim uslovima, policijski čas je proglašen sutra od 15h pa do 5h i u subotu od 15h do ponedeljka ujutru. Gradonačelnik je zamolio građane da poštuju upustva stručnjaka, da izbjegavaju okupljanja, poštuju policijski čas i da ovaj praznik koji znači pobjedu života nad smrti prosalvimo onako kako nam stručnjaci govore kako trebamo da se ponašamo.

-Kako bismo što prije pobijedili i okrenuili se normalnom životu kako bismo uspostavili privredna kretnja, da bi uspostavili život na ovim prostorima, rekao je Stevanović, dodajući da će za vlasnike ljubimaca biti moguća šetnja u vrijeme policijskog časa kao i za porodice sa djecom sa posebnim potrebama.

– Našli smo termine za vlasnike pasa u petak od 20:30 do 21h, kao i u subotu. U nedelju od pola 8 ujutru do 8h, i uveče od 20:30 do 21h. Što se tiče roditelja djece sa posebnim potrebama za njih je termin u nedelju na sam Vaskrs, od 8h do 10h prije podne i od 16h do 18h u popodnevnom vremenu, izjavio je Stevanović.

Komunalna policija kontrolisaće ovu odredbu, a moguće je samo da jedan vlasnik šeta jednog psa i to 100 metara od mjesta stanovanja.

-Srećan praznik svima, podijelite ga sa svojim najbližim, poštujte se, volite se. Imajte u vidu da način proslave mora biti drugačiji zbog situacije u kojoj se nalazi čitava kugla zemljska, ne samo naš grad i Republika Srpska. Nek vam je sve najbolje, dogodine i za sve naredne prtaznike gledali se u boljem svjetlu. Do tad slušajte upustva stručnjaka i nadležnih. Poštujete svoje starije i djecu, u dobru se gledali Hristos vaskrse vaistinu vaskrse, rekao je gradonačelnik Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se