7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Natalija Trivić: Zaključivanje ocjena moguće uz razredne ispite

Ministarka prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, Natalija Trivić, u intervjuu za Mondo je istakla da će nastava u osnovnom i srednjem obrazovanju u ovoj školskoj godini najvjerovatnije trajati do sredine juna.

Ona je u pisanom intervjuu ocijenila i da je u trenutnim okolnostima vrlo teško prognozirati da li će se djeca do tada vratiti u školske klupe, a otkrila je i na koji način će se najvjerovatnije zaključivati ocjene. Trivić ne isključuje mogućnost polaganja razrednih ispita, a najavila je i da će precizna uputstva o vrednovanju učenika biće donesena u narednih deset dana.

Mnoge trenutno najviše zanima do kada će trajati ova školska godina, pa ako možete da precizirate da li će se, kao što je ranije planirano, završiti sredinom juna ili će potrajati i tokom ljeta?

– Prema zakonima o osnovnom i srednjem obrazovanju, školska godina se završava 31. avgusta, a podzakonskim aktima je definisano da nastava traje do polovine juna. Nastava na daljinu će vjerovatno trajati kako je i planirano podzakonskim aktima, međutim, naša obaveza je da veoma precizno definišemo ocjenjivanje učenika i, eventualno, polaganje razrednog ispita. Odluke ćemo donositi u najboljem interesu učenika. Veoma je važno da svi uspješno završe ovu školsku godinu i da nova školska godina počne u septembru.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se