13.4 C
Zvornik
27. септембра 2022.

Narednih 15 dana ključno u borbi protiv virusa korona

BANJALUKA – Republički štab za vanredne situacije održao je danas, putem video linka, 18. sjednicu, na kojoj je razmatrao informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Republički štab za vanredne situacije ocijenio je da je narednih 15 dana ključno u borbi protiv virusa korona u Republici Srpskoj, te pozvao građane da budu odgovorni i disciplinovani i da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

Republički štab posebno je apelovano na lica kojima su propisane mjere kućne izolacije da ih se strogo pridržavaju.

Republički štab za vanredne situacije danas je prihvatio Informaciju o pristiglim donacijama i stanju zaliha lijekova, medicinskih i drugih sredstava za zaštitu zdravlja građana, kao i sredstava za održavanje higijene, te izvršio raspodjelu doniranih proizvoda zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

Republički štab danas je obavezao Ministarstvo trgovine i turizma da u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite pripremi prijedlog zabrane, odnosno ograničenja izvoza proizvoda potrebnih za održavanje higijene u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Zaduženo je Ministarstvo trgovine i turizma da ovaj prijedlog uputi Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH na dalje razmatranje i usvajanje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,107PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se