14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Najskuplji i najjači Yugo na svijetu traži novog vlasnika (video)

Jedinstveni Ferrari-crveni Yugo GV zaista je, bar kada je snaga u pitanju, prava „zvijer“.

Amerikanac Džim Mekami u svog ljubimca „Made in Yugoslavia“, proizvedenog 1986. godine, prvo naprijed ugradio Chrysler-ov redni četvorocilindraš zapremine 2,2 litra, da bi potom pozadi instalirao još jedan, ovoga puta, Cadillac-ov V8 motor zapremine 8,2 litra. A onda je još jednim takvim zamijenio onaj „mali“ Chrysler-ov.

Kada se sve sabere, izmijenjena, poširena i produžena karoserija svima nama dobro poznatog četvorotočkaša, „leži“ na točkovima koje pokreće sirova snaga od cijelih 900 „konja“.

Ova kreacija godinama je privlačila pažnju brojnih medija i ljubitelja automobila, naročito onih sa prostora bivše Jugoslavije. I poslije godina pokazivanja svoje jedinstvene kreacije na različitim izložbama modifikovanih automobila u učešća na trkama ubrzanja, Džim je riješio da ga proda.

Od kada je završio sve modifikacije na svom „malom monstrumu“, Džim je sa njim prešao samo oko 500 kilometara. Godine uloženog truda kao i sve što je u njega ugrađeno čine da ovaj jedinstveni Yugo, najvjerovatnije, bude i najskuplji Yugo na svetu, budući da se prodaje po cijeni od – 25.500 dolara, prenosi „Telegraf.rs“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se