23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Mjere rigorozne, policija će kontrolisati i privatna imanja!

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika i načelnik Štaba za vanredne situacije grada Zvornik, Zoran Stevanović saopštio je danas na pres konferenciji novinarima da u Zvorniku nema novozaraženih virusom korona.

Pošto se značajno ne smanjuje broj zaraženih na prostoru Srpske, BiH i Srbije, gradonačelnik je zamolio sve, a naročito starije sugrađane da izdrže još sedam dana.

-Moramo ovo iznijeti do kraja. Svima nam je dosadilo, svi kriziramo, svi imamo potrebu da posjetimo nekog svog, da negdje odemo, da nešto uradimo, ali moramo izdržati. Ovaj vikend je ključan u našoj pobjedi, rekao je gradonačelnik Stevanović, koji je pozvao još jednom građane da se ne okupljaju i poštuju mjere.

-Mi bi već posle 10. maja mogli doći u situaciju da vanredno stanje bude ukinuto na ovim prostorima, izjavio je Stevanović.

Štab je donio neke mjere za izlaske u vrijeme produženog policijskog časa, pa će u šetnju od 16 do 18 sati moći roditelji sa djecom sa posebnim potrebama, vlasnici kućnih ljubimaca mogu od 20:30 do 21h u krugu od 100 metara od mjesta boravka. Trgovinske radnje radiće do 11h, petak, subotu i nedelju. Od pondeljka će sve trgovinske radnje raditi do 19h.

Tokom naredna tri dana Gradonačelnik je najavio značajno veću kontrolu policije nego u dane Vaskrsa, a policija će kontrolisati i porodična imanja ako bude imala dojavu da se okupilo više od pet osoba.

-Nećemo imati milosti, mjere će biti rigorozne i maločas sam to na Štabu rekao, posebno sam zadovoljan što smo doslijedni, što ne privilegujemo nikog u smislu da je neko mogao da uđe, a da ne bude smješten u karantin, rekao je Stevanović, dodajući da mu je najteže kad vidi da ljudi moraju da plate kaznu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se