LIFESTYLEZabava

Majkl Mur postavio na Jutjub svoj novi film „Planeta ljudi“

Američki režiser-dokumentarista Majkl Mur postavio je na Jutjub kanal svoj novi film "Planeta ljudi", koji će tokom 30 dana moći da se pogleda besplatno.

Film „Planeta ljudi“, čiji je Mur producent, a režiser je njegov saradnik Džef Gibs, posvećen je trenutnom stanju životne sredine, ali i kritikama ekološkog pokreta, koji je, prema mišljenju autora, krenuo pogrešnim putem i rano izgubio bitku zbog nepromišljenih odluka sa katastrofalnim posljedicama, iako su im namjere bile dobre.

To se odnosi, na primjer, na reklamiranje solarnih panela i vjetro-parkova kao rješenje za sve probleme zagađenja, što je rezultiralo da su korporacije na Vol Stritu postale finansijeri njihove kampanje, prenosi „Ruska gazeta“.

Autori su objasnili da su riješili da postave cijeli film besplatno jer se većina čovječanstva nalazi u samoizolaciji zbog virusa korona i, kao rezultat toga, ljudi su se iznenada našli u prilici da razmisle o svom doprinosu u rušenju krhkog ekosistema.

Film će biti dostupan besplatno mjesec dana, počev od 21. aprila.

Majkl Mur je poznat po svojim radovima kojima razotkriva brojne globalne trendove, a Gibs je bio i koproducent njegovog filma „Farenhajt 9/11“.

Danas se u svijetu obilježava Dan planete Zemlje.

Cijeli film od sat i 40 minuta možete pogledati ovde:

Izvor
RTRS
Tagovi
Back to top button
Close
Close