9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Kon: U porodilištu zaraženo 7 radnika, policijski čas od 24 h poslednja slamka spasa

Epidemiolog Predrag Kon, načelnik Jedinice za zarazne bolesti i član Vladinog Kriznog štaba za borbu protiv epidemije virusa korona rekao je sinoć gostujući u Upitniku na RTS da je zatvaranje gradova i policijski čas od 24 sata posljednja slamka spasa, ali da se po njemu mi još nismo našli u toj situaciji. On je rekao i da mi još nemamo duplirani broj oboljelih iz dana u dan, ali da polako gubimo konce. 

Naveo je da je u jednom porodilištu u Beogradu obolelo 7 zdravstvenih radnika a da je 30 onih koji su imali kontakte uklonjeno sa posla.

Na samom početku emisije u kojoj je gostovao sa pulmologom Branimirom Nestorovićem, on je rekao da je jučerašnja konferencija za novinare trajala maksimalno kratko da bi se sugrađanima poručilo da je to posljednji poziv da im se pomogne.

– Danas se dogodilo 7 smrtnih ishoda što je veoma teško lekarima koji rade sa pacijentima. Ta kratkoća ili, jednostavno, ovakvu konferenciju doživljavam kao poslednji poziv sugrađanima da nam pomognu. Što se tiče mog umerenog optimizma, bez obzira na ovaj današnji dan ja sam i dalje umereni optimista. Zašto? Iz razloga što mi nismo preskočili dosadašnji maksimum, od 131 obolelih i još nemamo nagli skok da idemo da dupliramo broj iz dana u dan. Meni se čini da ćemo još jednu nedelju praktično dobiti, ali ne onako kao što smo dobili treću nedelju. Jer, imamo više obolelih i polako gubimo konce. Ne možemo da držimo pod kontrolom- rekao je dr Kon.

Za 24 sata umrlo 7 muškaraca.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se