18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Kazna za kretanje van mjesta prebivališta, kršen i policijski čas

ZVORNIK – U lokalnom karantinu nalazi se 21 osoba bez simptoma zaraze virusom korona. Rezultati juče testiranih šest lica su negativni i ona su upućena u karantin u kućnim uslovima.  Sa graničnih prelaza najavlјen je dolazak jednog lica.

U republičkom karantinu za pozitivne na “KOVID-19“ u Studentskom centru jutros su retestirane dvije zaražene osobe iz Osmaka. One će biti još jednom testirane i sutra i ukoliko oba testa budu negativni i njihovo zdravstveno stanje ostane nepromijenjeno, biće upućene u kućnu izolaciju.  

U  odjelјenju „KOVID“ Bolnice Zvornik smještena su dva pacijenta od kojih je jedan zaraženi i drugi je na praćenju, a čiji je prvi nalaz bio negativan.  

U kućnoj izolaciji trenutno je 281 lica, dok je ova mjera istekla za 1.152 osobe.

Komunalna policija je sa tri patrole u toku proteklog dana izvršila 59 kontrola i sve su bile uredne.

Zbog kršenja policijskog časa kažnjeno je 11 lica, kao i jedno lice zbog napuštanja mjesta prebivališta. Ova mjera zabrane na snazi je danas do 18 časova.  

Volonterskom servisu u proteklom danu obratila su se tri sugrađana za nabavku i dostavu namirnica i lijekova.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirana su 72 prelaska granice od čega na ulazu 26 i na izlazu iz BiH 46.

Sve preventivne mjere na području grada Zvornika produžene su do 27. aprila 2020. godine. Apelujemo na sugrađane da poštuju naredbe i mjere pojačane higijene.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se