5.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Još jedno testirano lice zaraženo

ZVORNIK – Na današnjoj pres konferenciji koju je održao načelnik gradskog Štaba za vanredne situacije Zvornik, Zoran Stevanović saopšteno je da je kod još jednog lica u zvorničkoj bolnici otkrivena zaraza korona virusom.

-Nakon jutrošnjih rezultata uzetih prije dva dana, imamo još jedno zaraženo lice. U pitanju je lice iz Srebrenice koje je smješteno u zvorničku bolnicu, saopštio je gradonačelnik Stevanović.

Lice je bilo u samoizolaciji. Radi se o pacijentu koje je 1953. godište i nema veze sa ostalim zaraženim sa naše regije. Zaraženi živi sam i već duže je kašljao pa je iz Doma zdravlja Srebrenica upućen u Zvornik sa sumnjom na rak pluća. Osoblje Doma zdravlja Srebrenica će biti testirano.

-Naši ljekari će predložiti mjere Domu zdravlja Srebrenica. Radiće se testiranje svih zaposlenih. Testova ima dovoljno, samo u našoj bolnici danas je urađeno 30 testova. Želja nam je da svi budu negativni, rekao je Stevanović i dodao da je novozaraženi pacijent prebačen gdje leže i ostala trojica zaraženih.

Upitan o stanju trojice otprije zaraženih Stevanović je rekao da oni nemaju nikakve tegobe i što se tiče bolesti izazvane virusom i simptoma bolesti od kojih su se liječili od prije.

-Ne očekujemo da će biti još zaraženih. Testirali smo još 14 lica iz karantina, oni će danas biti pušteni kući i odradiće još 14 dana karantina kući. Očekujemo da ćemo početkom sledeće nedelje formirati naš karntin u sali u Karakaju. Očekuje nas praznični vikend, sutra je slava, treba imati u vidu da treba izbjegavati sva okupljanja pa i slavska. Zahvalan sam svima koji nose teret krize, zahvalan sam svima koji se pridržavaju mjera i ne okupljaju. Čestitka svima koji slave i još jedna molba za što manje okupljanja, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je najavio i da će pijaca biti otovrena za nedelju dana dok komunalne službe obave radove na uređenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se