14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Izgorio pogon u Modnoj konfekciji „Famaco“, šteta višemilionska

GRADAČAC – Proizvodni pogon Modne konfekcije „Famaco“ izgorio je u noći sa četvrtka na petak u požaru, koji je izbio u u Industrijskoj zoni u Gradačcu.

U požaru nije niko stradao, potvrđeno je iz MUP-a TK.

Po prvim nezvaničnim informacijama, materijalna šteta načinjena na objektu mogla bi biti višemilionska. Izgorjeli su mašine, gotovi proizvodi i zalihe tekstila.

Vatrogasci su u četvrtak poslije 20 sati dobili dojavu da se desio požar na objektu u Sarajevskoj ulici u Gradačcu. Gradačačkim vatrogascima u pomoć su priskočili i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice iz Brčko distrikta, koji su cijelu noć i dio petka pokušavali lokalizovati požar.

Niko se iz fabrike nije u petak oglašavao jer su trajali i lokalizovanje požara i uviđaj.

Iz Profesionalne vatrogasne jednice Brčko distrikta rekli su za „Nezavisne“ da su prijavu o požaru dobili dva sata poslije ponoći.

„Pripadnici naše jedinice su se oko dva sata odazvali na poziv kolega iz Vatrogasne jedinice Gradačac i pružili pomoć u akciji gašenja požara na objektu firme ‘Famaco’. Naše ekipe su izašle na teren s jednim vozilom i vratile se u petak ujutru u 9.50“, kazali su iz Profesionalne vatrogasne jednice Brčko.

Kako prenose gradačački mediji, zbog požara je bez električne energije ostao bazen Škorići, s kojeg pumpa baca vodu u bazene Avdići i Hunke.

Uzrok požara zasad nije poznat. Uviđaj na mjestu događaja obavili su službenici Uprave policije iz Gradačca, a nakon izvještaja biće poznato više detalja šta se tačno desilo.

Zanimljivo je da su na društvenim mrežama reagovali vatrogasci iz nekoliko gradova i podsjetili da njihove kolege sa samo jednim vatrogasnim vozilom nisu same mogle ugasiti požar, već je morala doći ispomoć i da se to često, prema njihovim tvrdnjama, dešava na terenu.

To podsjeća na činjenicu da nedostaje vatrogasaca i više opreme u mnogim loklanim zajednicama u BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se