23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradski štab za vanredne situacije: Četiri kršenja policijskog časa

ZVORNIK – Od početka pandemije sa područja Zvornika ukupno je testirano 49 lica od kojih je 47 negativno na viruskorona, jedno lice je pozitivno i za jedno se čeka rezultat, saopštavaju iz Gradski štab za vanredne situacije.

Negativni su i svi primarni i sekundarni kontakti sa jednom zaraženom osobom.

U lokalnom karantinu smješteno je 18 lica od kojih je 17 stiglo u našu zemlju iz inostranstva i jednolice je prekršilo mjeru kućne izolacije.

U kućnoj izolaciji nalazi se 398 osoba, dok je ova mjera istekla sa 736 osoba. Patrole Komunalne policije u toku prethodnog dana izvršile su 80 kontrola samoizolacije i sva licasu bila na svojim adresama. Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirano je ukupno 138 prelazaka granice u oba smjera.

Policijski čas prekršila su četiri lica.

Volonterski servis imao je pet izlazaka na teren po pozivu građana.

Zaključkom Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornika od 3. aprila:

  • zabranjeno je zadržavanje lica u gradskom parku, na dječijim igralištima, sportskim igralištima,teretanama na otvorenom i tvrđavi Đurđev grad,
  • preporučeno je da se na šetalištu na obali rijeke Drine, šetalištu u gradu i drugim javnimpovršinama građani ne kreću u grupama i da se poštuje međusobna udaljenost od jednog metra. Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine.

Apeluje se na građane dapoštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se