13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Građani da budu odgovorni i da se dosljedno pridržavaju mjera

Glavni koordinacioni tim, koji čine zvaničnici Republike Srpske, zamolio je građane za razumijevanje i pozvao ih da budu odgovorni, te da se u predstojećim danima vaskršnjih i prvomajskih praznika dosljedno pridržavaju mjera zaštite od virusa korona.

Glavni koordinacioni tim apelovao je na građane da na otvorenom nose zaštitnu opremu, u vidu maske i rukavica, da poštuju socijalno rastojanje od dva metra, te da se na javnom mjestu ne okupljaju u grupama većim od tri osobe, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na današnjem sastanku apelovano je i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Glavni koordinacioni tim ocijenio je da se, ukoliko u naredne dvije sedmice ne bude pogoršanja epidemiološke situacije, može očekivati donošenje fleksibilnijih mjera od dosadašnjih.

Konstatovano je da je trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoju stabilna i da nema eksponencijalnog rasta broja zaraženih virusom korona, navedeno je u saopštenju.

U Glavnom koordinacionom timu su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se