Dvojica Srba iz Čikaga opelješili ženu u Americi, uzeli joj na hiljade dolara na ime lažnog dobitka

Službenici Policijske uprave grada Two rivers u Viskonsinu podnijeli su tužbu protiv Ratka Vasilića i Slave Milića zbog moguće prevare 80-godišnje žene nastanjene u tom gradu.

Žrtva je rekla da ju je prvobitno u novembru 2019. godine kontaktirao neko ko je tvrdio da je iz izdavačke kuće „Publisher’s Clearing House“. Žrtvi je rečeno da je osvojila milion dolara, ali da mora da plati porez i naknadu pre nego što dobije nagradu. Od novembra 2019. do marta 2020. godine žrtva je dala desetine hiljada dolara muškarcima koji bi dolazili u njenu kuću kako bi od nje naplatili naknade i poreze, piše Serbian Times.

Kada su se 18. marta 2020. godine dva muškarca vratila u kuću žrtve i zatražila dodatnih 4.000 dolara, ona je pozvala policiju, a dvojicu muškaraca su locirali policajci i priveli ih u pritvor. Kasnije su osumnjičeni identifikovani kao Ratko Vasilić i Slavo Milić, koji žive u Čikagu.

Policijska uprava Two rivers izvestila je da Vasilić i Milić nisu državljani SAD i da su u SAD došli iz Srbije. Policajci vjeruju da su Vasilić i Milić dio veće organizovane grupe prevaratana i da je vrlo moguće da postoji još žrtava.

Obojica su prebačeni u zatvor okruga Manitovoc i upućeni u okružno tužilaštvo zbog optužbi za prevaru.

Detektiv Poručnik Viesner je poručio da, ukoliko neko ima bilo kakva iskustva sa Milićem ili Vasilićem, telefonom kontaktira policijsku upravu Two rivers.

Izvor
atv
Back to top button