23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Drina iz Zvornika u balkanskoj ligi

FK Drina Zvornik Esports klub postao je zvanična i oficijalna ekipa koja će se takmiciti u virtuelnoj Balkanskoj ligi koja počiinje 15. Aprila 2020.

U FIFA20 Proklub modusu, gdje 11 igraca igra i upravlja samo sa svojim likom, pobjednik te lige ide u Ligu šampiona gdje će se takmičiti sa nekim od najboljih fudbalskih klubova.

Naime, to je fudbal koji se igra na FIFA20 playstation4, igrica koja je pogotovo u ovo vrijeme bez fudbala sve popularnija u svijetu.

-Drugovi i ja dugo godina zajedno igramo,a predstavljali smo i Srbiju prošle godine na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Ta liga sada prvi put počinje na našim prostorima, ja sam došao na ideju da sa prijateljima oformimo ekipu koja će prezentovati naš grad i Republiku. Za sada u ovoj Balkan ligi ne postoji nagrađivanje, osim ulaska za Ligu šampiona na čijem vrhu postoje nagrade jer takvi klubovi imaju jake sponzore. Na primjer, posljednje finale je gledalo oko 30 hiljada ljudi, i mi ćemo sve nase utakmice prenositi na nasem youtube kanalu i zvaničnoj facebook stranici – navodi Branislav Perić, jedan od osnivača ovog virtuelnog kluba.

Ekipa je trenutno sastavljena od igrača: Lasko(1), Nemi(10), Žeki(11), Dragan(18), Daki(4), Pepo(9), Slađan (15), Jano(7), Kiki(44), Neki(5), Miki(87), Bane(55).

Sistem takmičenja je takav da se igraju tri utakmice u toku sedmice. U Ligi je 12 ekipa, a prva od njih plasiraće se u Ligu šampiona, dok će druga i treća u Ligu Evrope.

Sa najjačim virtuelnim klubovima Njemačke i Austrije osim Drine iz Zvornika takmičiće se i Dinamo iz Zagreba, Željo iz Sarajeva i drugi.  

U srijedu 15.04.2020. zvanično počinje prvo kolo VPG Balkan Super Lige gdje Drinu Zvornik Esports čekaju motivisani protivnici:

21:00h Drina Zvornik Esports – Imperia Dragons Esports

21:40 Drina Zvornik Esports– FK Radnik Donji Vakuf Esports

22:00 Drina Zvornik Esport – Balkan Jokers Esports

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se