20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Diskretni heroji – ko su i šta rade?

Državne granice zatvorene su za sve ljude osim za profesionalne vozače, koji su trenutno, pored ljekara, najzaposleniji akter u našem društvu.

Siniša Dekić, vozač kamiona iz Zvornika, trenutno se nalazi u Francuskoj, a direktno za naš portal govori o stanju u kojem se nalaze on i njegove kolege vozači.

-Moje viđenje situacije u Evropi je različito od države do države. Nije svugdje isto, ali većinom nas smatraju prenosiocima zaraze. U dosta država su nam marketi zatvorili vrata, pumpe parkinge, samim tim i higijena nam je na minimumu. U nekim državama nam aplaudiraji, a u drugim nas pljuju. Mi smo se kroz posao navikli na to, često nas kroz posao potcjenjuju. Trudimo se da ne odustajemo. Suočeni smo sa kolonama, konvojima, istovarima i utovarima, žurbom, umorni smo od nespavanja, ali stižemo na vrijeme da ispoštujemo rokove u ovom ludilu transporta. Zdravi smo i trudimo se da zadržimo moral za rad. Teško nam je, ali uspjećemo, prvo zbog naših porodica, a onda i svih vas – istakao je Dekić.

Ovom pričom započinjemo serijal izvještavanja o diskretnim herojima širom zemlje, kao i o našim ljudima koji su primorani da budu mimo državnih granica. Pozivamo sve naše sugrađane da sa nama podijele priče o svojim borbama u ovoj teškoj situaciji slanjem poruka na našoj Fejsbuk stranici ili na mejl zvornikdanas@yahoo.com.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se