23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Deset napetih psiholoških trilera uz koje nećete ni primetiti da ste u karantinu (video)

Dosadno vam je u karantinu? Razumijemo vas, nikom nije lako izdržati u kući, posebno kad je napolju tako lijepo vrijeme.

Da se u izolaciji ne biste dosađivali, pobrinula se ekipa s „Brajtsajda“ koja je izabrala najzanimljivije psihološke trilere koji će vas do samog kraja držati prikovanima za ekran, navodi „Indeks“.

1. Angel of Mine

Nakon što izgubi novorođenu ćerkicu i razvede se od muža, glavni lik Lizi se povlači u sebe. Situacija se mjenja kad upozna sedmogodišnju Lolu za koju je uvjerena da je reinkarnacija njezine kćeri. Neće dozvoliti da je ponovo izgubi.

https://www.youtube.com/watch?v=G1BD8EgwmPA

2. Swallow, 2019

Sve je u Hanterinom životu bilo savršeno: imala je prijatelje, bogatog muža koji je bio lud za njom i veliku kuću. Jedino što joj je nedostajalo je beba. Međutim, kad napokon zatrudni, počnu se događati uznemirujuće stvari. Postaje opsesivna gutanjem stvari koje nisu jestive, kao da neko drugi preuzima kontrolu nad njom.

3. The Mustang, 2019

Roman Koleman postaje učesnik programa posvećenog dresuri divljih konja. Lijepo napreduje sve dok ne naiđe na toliko agresivnog pastuva da ga je gotovo nemoguće ukrotiti. Roman je navikao probleme rješavati sirovom snagom, ali ovaj konj ga se ne boji. Kako bi uspio ukrotiti zvijer, Roman prvo mora ukrotiti samog sebe.

4. The Song of Names, 2019

Klajv Oven i Tim Rot glume u ovoj emotivnoj detektivskoj priči. Radnja filma smeštena je u London tokom Drugog svetskog rata. Roditelji mladog i talentovanog violiniste Dovidla umiru, a brigu o njemu preuzima nova porodica sa čijim sinom Martinom se on brzo zbliži. Uskoro je svima jasno da Dovidl nije samo talentovan već da je pravi genijalac. Sve ide dobro dok ne dođe vrijeme za njegov prvi koncert, kad Dovidl netragom nestaje. Četrdeset godina kasnije Martin dolazi blizu riješenja misterije nestanka svog najboljeg prijatelja.

5. Based on a True Story, 2017

Mlada književnica Delfin objavljuje roman u kome opisuje tragediju koja je zadesila njenu porodicu i vrlo brzo postaje slavna. Međutim, nisu svi srećni zbog toga pa Delfin dobija brojna prijeteće pisma zbog kojih pada u depresiju. Njena obožavateljica El predloži joj da zamjene mjesta prilikom susreta sa fanovima. Delfin pristaje, ali nije svjesna posledica takve odluke.

6. Nomis, 2018

Bivši sudija Kuper razočaran je pravnim sistemom i smišlja vlastitu metodu hvatanja kriminalaca. Kako bi namamio protivnike kao mamac koristi mladu partnerku, ali sve pođe po zlu kad djevojku otme opasni manijak. Nađe se zatvorena u njegovoj vili i shvata da nije jedina zatvorenica. Njen otmičar Sajmon pati od višestrukog poremećaja ličnosti, a jedna od njegovih ličnosti je i Hanibal Lektor.

https://www.youtube.com/watch?v=7oDKBV2kxEo

7. You Shall Not Sleep, 2018

Grupa glumaca dolazi u napuštenu ludnicu kako bi izvela predstavu koju su prije mnogo godina napisali pacijenti te ustanove. Moraju slijediti jedno strogo pravilo: zabranjeno im je spavati kako bi mogli iskusiti sve emocije likova. Tokom filma njihova se svijest počne mjenjati i počinju doživljavati neobjašnjive stvari. Je li u pitanju samo igra njihovog uma ili se radi o nečem puno opasnijem?

8. Thoroughbreds, 2017

Lili i Amanda su u djetinjstvu bile najbolje prijateljice, ali tokom odrastanja su se udaljile i izgubile vezu. Kad se ponovo sretnu, ispričati će jedna drugoj svoje najveće probleme. Amanda ne može osjetiti ništa, a Lili je opterećena mržnjom prema očuhu. Zajedno će smisliti plan da riješe oba problema.

9. Gone, 2012

Džil je prije nekoliko godina oteo poremećeni serijski ubica. Uspjela mu je pobjeći, ali on nikad nije bio uhvaćen, a mesto na kojem ona tvrdi da ju je držao zatočenu, nikad nije pronađeno. Kad se napokon uspije vratiti normalnom životu, ponovno započinje noćna mora: njena sestra netragom nestaje. Policija je sigurna da se ne radi o pravom nestanku, ali Džil odluči uzeti stvari u svoje ruke i sama potražiti otmičara.

10. Sorry We Missed You, 2019

Priča se vrti oko porodice Tarner koja je imala savršen život sve dok nisu upali u finansijsku krizu. Dugovi se svakodnevno gomilaju, a onda Riki pronađe riješenje koje bi ih moglo spasiti. Prodaje auto i kupuje kombi kako bi započeo sopstvenii posao. Iako se trudi iz petnih žila, novi biznis samo pogoršava porodičnu situaciju, a Riki će morati napraviti neke dramatične korake kako bi ih spasao.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se