15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Darko Pančev: Na karantin navikao u vojsci

SKOPLjE – Legendarni napadač Crvene zvezde Darko Pančev dane provodi sa porodicom u svom domu u Skoplju.

Zlatna kopačka Evrope iz 1991. godine u glavnom gradu Sjeverne Makedonije ima čuveni kafić “Devetka” shodno broju na leđima kojeg je nosio tokom karijere, a opisao je kako provodi dane tokom pandemije virusa korona.

– Malo se dosađujem, malo gledam televiziju. Uglavnom sam sa porodicom, sa decom koja su malo nervoznija od nas, da kažem starijih. Za sada smo disciplinovani, moramo biti takvi, jer je ova bolest jaka i teška. Potrebno je slušati nadležne organe i poštovati pravila, kako u Skoplju tako i u Srbiji. Stručnjaci kažu da je najbolja prevencija upravo izolacija, tako da to poštujem u celini. Verujem da disciplinom možemo da pobedimo ovo što nas je snašlo – rekao je Pančev u razgovoru za sajt “crveno-bijelih”.

Nekada sjajni centarfor objasnio je i kako izgleda situacija i u njegovoj zemlji, kao i da mu karantin nije nepoznanica.

– Gledajući celokupnu situaciju u Evropi, naročito u Italiji, Španiji, Nemačkoj, kao i u SAD, mi, za razliku od njih nemamo preveliki broj zaraženih. Sve je to u neku ruku normalno, a ukoliko budemo disciplinovani kao tim možemo za nekih mesec dana pobediti ovu bitku koja ipak nije tako naivna. Nažalost, ljudi umiru, moramo omogućiti sebi i najbližima da ne dođe do opasnosti zaraze. Mi koji smo u ono vreme bili u vojsci navikli smo na neki vid ovakvih karantina. Ne pada nam toliko teško, kao i profesionalnim fudbalerima koji su ponekad po čitavu sedmicu u karantinu kako bi bili spremni i koncentrisani na utakmicu. Ima i onih koji nisu navikli na to i razumem ih, ali moramo izdržati – istakao je Pančev.

Pored silnih golova u crveno-bijelom dresu svaki navijač i dalje posebno pamti čuveni penal iz finala Kupa evropskih šampiona 1991. kada je bio precizan u petoj seriji čime je svom timu donio titulu prvaka Evrope.

– Lepo je biti zvezdaš u prethodne tri, četiri godine. Moramo da istaknemo sve one fenomenalne rezultate koje je ekipa postigla sa Vladanom Milojevićem na čelu. Novom treneru Dejanu Stankoviću želim da, u najmanju ruku, bude podjednako uspešan kao Miloje, da nastavi istom stazom. Zvezda pravi mlađu i bolju ekipu koja u narednom periodu može da donese novu radost i uspehe našim navijačima. O “delijama” ne bih trošio reči, oni su bili najbolji, tako će zauvek i ostati, uvek su bili tu da podrže svakog fudbalera Zvezde. Verujem u osvajanje titule, iako nema opuštanja, mora se biti maksimalno koncentrisan i siguran sam da će tako ovaj tim doneti nama zvezdašima mnogo uspeha – zaključio je Pančev.

Donacija Zvezde

Članovi njegovog bivšeg kluba nastavili su sa prikupljanjem pomoći u borbi protiv virusa korona i nakon što su donirali novac za respiratore sada su prikupili sredstva za kupovinu 4.000 brzih testova. “Crveno-bijeli” prvotimci su, nakon što im je od strane državnih organa rečeno da su testovi najpotrebniji, reagovali veoma brzo, testovi su obezbijeđeni i do kraja sedmice biće u zdravstvenom sistemu Srbije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se