28.1 C
Zvornik
15. јун 2024.

Crveni krst apeluje: Na izmaku rezerve hrane i sredstava za higijenu

Željkica Ilić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta, rekla je za „Nezavisne“ da je linija za pomoć najugroženijima proteklih dana stalno zauzeta i da se građani javljaju kako bi im bili dostavljeni paketi.

„Javna kuhinja radi, ali ne punim kapacitetom, jer je ona uglavnom za starije od 65 godina, kojima je ovim mjerama zabranjen izlazak, i za one koji su vezani za javni prevoz koji je redukovan. Mi smo od početka ovih mjera na terenu i dostavljamo im pakete kako bismo im pomogli“, kazala je Ilićeva.

Prema njenim riječima, kad je donesena ova mjera, podijeljeno je oko 220 paketa u 19 mjesnih zajednica na području grada.

„Početkom aprila počinjemo sa dodjelom paketa koji će im trajati 15 dana. S obzirom na to da je ova mjera u gradu produžena, cilj je da ih podmirimo. Na terenu je svakodnevno 20 volontera, mladih ljudi, koji uz sve mjere opreza pomažu najugroženijima“, istakla je Ilićeva.

Dodala je da se najčešće javljaju stariji od 65 godina i oni koji zbog bolesti ne mogu izlaziti napolje.

Volonteri i zaposleni Gradske organizacije Crvenog krsta su prije nekoliko dana pripremili i podijelili 150 paketa hrane za korisnike javne kuhinje, koji nisu mogli doći po obroke.

„Takođe, 150 paketa hrane bilo je spremno i za socijalno ugrožene sugrađane koji su stariji od 65 godina u prigradskim i seoskim mjesnim organizacijama, koji zbog sigurnosti imaju preporuke da ne napuštaju svoje kuće“, naveli su iz Crvenog krsta.

Istakli su da su obišli ukupno 23 mjesne zajednice na području grada, da je za one korisnike koji trenutno mogu preuzeti obrok na pultu javne kuhinje, pripremljeno i podijeljeno dnevnih 290 obroka.

Podršku radu Crvenog krsta Banjaluka na obezbjeđivanju prehrambenih i higijenskih artikala za socijalno ugroženo stanovništvo i korisnike javne kuhinje koji nisu u mogućnosti doći po obrok možete dati uplatom novčanih sredstava na žiro račun 5510010000013027 kod Unicredit Bank.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se