Čekaju se rezultati 27 testiranih iz Zvornika i regije

Zvornička Bolnica je od početka epidemije uradila 41 testiranje za cijelu regiju Birač, od toga je 11 rezultata negativno, 3 pozitivna, a 27 treba da stigne u narednom periodu. U karantinu u Studentskom centru u Karakaju smješteno je 12 lica

ZVORNIK – Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik trenutno se nalazi 657lica dok je za 423 lica zaključno sa današnjim danom istekla mjera samoizolacije.

Juče je u toku dana u Zvorniku testirano još 4 lica na virus korona, a priprema se spisak sekundarnih kontakata na osnovu prvog pozitivnog rezultata, rečeno je iz Gradskog štaba zavanredne situacije grada Zvornik.

Zvornička Bolnica je od početka epidemije uradila 41 testiranje za cijelu regiju Birač, od toga je 11 rezultata negativno, 3 pozitivna, a 27 treba da stigne u narednom periodu. U karantinu u Studentskom centru u Karakaju smješteno je 12 lica od kojih su tri zbog kršenja izrečene mjere samoizolacije, a preostalih devet (9) lica su u Republiku Srpsku došla iz inostranstva.

U poslednja 24 časa dva lica su prekršila policijski čas. Na graničnim prelazima evidentirano je ukupno 347 prelazaka granice, od čega je 219 ulazaka u zemlju, a 136 izlaska iz zemlje. Volonterski servis grada Zvornik je sa 31 angažovanim volonterom u proteklih 24 sata imao 15 asistencija.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi do 13.04.2020. godine. Apeluje se na građane da poštuju naredbe i preventivne higijenske mjere.

OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA, kaže se u saopštenju koje je potpisao gradonačelnik Zvornika i načelnika Štaba za vanredne situacije Zoran Stevanović.

Jedan komentar

  1. Sta je sa ljudi koji ilegalno prelaze drzavnu granicu, zasto to ribari rade, potrebno je da komandant naredi izvlacenje camaca iz reke Drine, pouzdano znam da se lice sa ulica prebacuje na zvornickom jezeru u srbiju i obratno, radi se o Mihajlovic Dragi portira elektrobijeljine ri zvornik. Trazimo od vas da se navedeno lice testira i odvede u karantin jer je bio u dodiru sa stranim licem!

Back to top button