23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zabilježeno 86 prekršaja u posljednja 24 časa

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj sankcionisan je 81 građanin zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i kretanja svih lica na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 5.00 časova.

Iz Ministarstva unutrašnjnih poslova /MUP/ Republike Srpske navode da su u protekla 24 časa izdali i pet prekršajnih naloga licima zbog nepoštovanja mjera izolacije, od čega je jedno lice prekršilo i policijski čas.

Evidentirana su dva krivična djela protiv zdravlja ljudi u Bileći i Banjaluci.

Lice čiji su inicijali M.B. iz Bileće uhapšeno je nakon što je lokalna policija ustanovila da ne postupa po rješenju o izolaciji Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Dežurni tužilac je naredio da se preduzmu mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te da se uhapšeno lice sprovede u Okružno javno tužilaštvo Trebinje na dalje postupanje.

Nakon što je obaviještena da se sa Klinike za infektivne bolesti, iz kruga stare Hirurgije, udaljilo lice čiji su inicijali D.R. i njen sin D.R, banjalučka policija ih je pronašla na adresi njihovog boravišta.

Dežurni tužilac izjasnio se da je riječ o krivičnim djelima prenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te je u toku dalji rad o ovom slučaju.

Iz MUP-a Srpske podsjećaju da su od ograničenja i zabrani kretanja lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i kretanja svih lica na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 5.00 časova izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada.

Ministarstvo poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se