18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Upropastio“orlove“, zavio u crno i cijelu Italiju?

Pandemija korona virusa naročito je teško pogodila Italiju, u kojoj već danima na svaka 24 sata trocifren broj ljudi premine zaražen SARS-CoV-2 tipom pomenutog virusa. Mnogi se slažu da je utakmica Lige šampiona između Atalante i Valensije u Milanu bila prava „biološka bomba“ jer je na njoj bilo 40.000 ljudi, ali… Do nje uopšte ne bi došlo da nije nemačkog sudije Feliksa Briha.

Hrvati su u ponedeljak uveče masovno počeli da na internetu dele tekst kojim se „dokazuje veza“ između pandemije i pomenutog arbitra (koji je fudbalsku reprezentaciju Srbije zavio u crno na prošlom Mundijalu, kada nije dosudio očigledan prekršaj nad Aleksandrom Mitrovićem u ključnom meču sa Švajcarskom). Taj tekst je minule noći najpopularniji srpski sportski bloger, „Aca Informacija“, podelio na sledeći način, a mi smo samo prilagodili transkripciju (pisanje stranih imena) pravilima srpskog jezika:

„Dobio sam ovo iz više izvora i moram da podelim tekst u originalu, nisam hteo ništa da menjam, zaista je čudno, a nadovezuje se na ono što sam sinoć napisao o utakmici Atalanta – Valensija:

Vratimo se na momenat u Zagreb. Datum je 6.11.2019. Dinamo igra protiv Šahtjora. Velika pobeda je tu, na vratima. Dinamo Zagreb vodi 3:1 i 93 je minut. A onda šok!

U samo dva minuta, Dinamo prima dva gola. Drugi gol, odnosno gol za izjednačenje 3:3 postignut je u petom minutu sudijske nadoknade, u poslednjem napadu za Šahtjor kada je sudija Brih dosudio penal za goste, nakon što je igrač Dinama Teofil-Katerin oborio golmana Pjatova, koji je bio u šesnaestercu Dinama.

Neverovatna situacija:

Sudija Brih je prvo dosudio penal nakon što je Tajson na levoj strani šesnaesterca pao ispred Đire. Zbog protesta domaćih igrača nemački sudija odlučio je da prvi put na utakmici zatraži VAR, a potom je otišao da pogleda spori snimak.

I stigle su prvo dobre vesti za Dinamo. Na snimku je sudija video da Đira nije srušio Tajsona i da se Brazilac sam bacio. Međutim, usledila je loša vest. Igrač Dinama, Teofil-Katerin je tokom tog poslednjeg napada, dok je lopta bila na 30-ak metara, rukom udario i srušio golmana Pjatova koji se preselio u šesnaesterac kako bi pomogao svojoj ekipi. Feliks Brih je tako VAR pozvao zbog jedne, a dosudio penal zbog druge situacije. Odgovornost je preuzeo Tete i pogodio za nestvarnih 3:3. Taj lakat za penal u sudijskoj nadoknadi koji je skrivio Teofil-Katerin, ispostaviće se, prominio je budućnost i sudbinu čovečanstva.

Kako?

Da je Dinamo dobio, Atalanta iz Bergama, koja je bila u istoj grupi, ne bi otišla u drugu fazu Lige šampiona i nikada se ne bi odigrala sad već famozna utakmica u Milanu na San Siru između Atalante i Valensije pred 40.000 ljudi.

Za tu utakmicu virolozi kažu da je bila “biološka atomska bomba” koja je koronom zarazila, pa devastirala prvo Italiju, a pa potom Španiju.

Za ovu utakmicu italijanski pulmolog Fabijano di Marko rekao je:

– Čuo sam mnogo teorija o tome, a ja ću vam reći šta ja mislim. To je bio 19. februar, a 40.000 stanovnika Bergama je bilo u Milanu na meču. Otišli su autobusom, kolima, vozom… To je bila biološka bomba, nažalost“, završava se pomenuti tekst.

Podstimo, u Italiji je do ponedeljka, 23. marta, 63.927 osoba bilo pozitivno na prisustvo SARS-CoV-2 tipa korona virusa u njihovom organizmu. Oporavilo se 7.432 ljudi, ali je čak 6.077 njih preminulo, odnosno 9,5 odsto od ukupnog broja inficiranih

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se