8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

U zvorničkoj Bolnici uzet uzorak za testiranje od šestog pacijenta

U gradskoj Bolici uzeti su uzorci od tri lica, dva iz Šekovića i jednog iz okoline Zvornika i čekamo rezultate za jedno lice koje je juče testirano. Ukupno je do sada testirano šest lica i za dva smo dobili negativne rezulatete, rekao je na današnjoj redovnoj konferenciji gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Gradonačelnik je rekao da su za kupovinu tri respiratora za potrebe zvorničke Bolnice obezbjeđena sredstva, te da će najvjerovatnije već ujutro biti uplaćena sredstva za nabavku i četvrtog.

„Za dva respiratora sredstva je obezbjedila „Alumina“, a za jedan privrednici i Gradska uprava. „Sredstva smo uplatili Crvenom krstu Bijeljina preko koga će ići nabavka respiratora. Preostalo je raspoloživih sredstava, a kako privrednici uplaćuju još uvijek, mislim da ćemo ujutro moći da uplatimo i četvrti aparat. Moram reći i da se javljaju i naši sugrađani koji žive i rade u inostranstvu sa željom da pomognu novčano ili u isporuci sanitetske opreme i materijala i koristim ovu priliku da im se zahvalim.“

Gradonačelnik je saopštio da će Gradski štab donijeti zaključak za preduzeće „Zvornik stan“ kakav je donio Republički štab za vanredne situcije kojim se preporučuje da komunalna, elektrodistributivna i telekomunikaciona preduzeća, uključujući i IPTV, ne naplaćuju zateznu kamatu za kašnjenje u plaćanju računa za mjesece mart, april i maj.

Snabdjevenost brašnom i svim ostalim artiklima je uredna, poštuje se propisano radno vrijeme, a ne krši se ni Uredba o cijenama. Uzrok lošije snabdjevenosti južnim voćem, prije svega limunom, je iz razloga što su povećane nabavne cijene, tako da i u maloprodaji moraju biti veće, a time se krši uredba o cijenam koje moraju biti na nivou od 5. marta.

Problem broja kupaca koji istovremeno mogu biti u marketima riješen je sa tržišnom inspekcijom i vlasnicima na način da ako market ima 1.000 kvadratnih metara, u objektu može da bude istovremeno 30, 40 osoba s tim da moraju poštovati međusobno rastojanje od dva metra i imati zaštitne maske.

Gradonačelnik je saopštio da je Кomunalna policija od početka epidemije izvršila ukupno 555 kontrola poštovanja mjere samoizolacije, te da su do sada izdali četiri prekršajna naloga za njeno kršenje. U posljednja 24 časa svi kontrolisani sugrađani bili su na svojim adresama. Protekle dvije noći nije evidentirano kršenje policijskog časa.

„Još jednom pozivamo na poštovanje svih upustava nadležnih institucija. Budemo li svi ovako disciplinovani i ako disciplinu podignemo na još viši nivo, mislim da ćemo izbjeći ono najgore i epidemiju većih razmjera – rekao je gradonačelnik koji se zahvalio novinarima na budnosti, praćenju situaciju, što dolaze kad god treba i prenose važne informacije sugrađanima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se