5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

U Drinjači i Konjević Polju punktovi za dezinfekciju vozila koja ulaze u Bratunac

Štab za vanredne situacije opštine Bratunac, koji u ovoj lokalnoj zajednici provodi mjere zaštite od virusa korona,  donio je danas odluku da se nastave aktivnosti na formiranju punktova u Konjević Polju i Drinjači za dezinfekciju vozila, koja ulaze na područje ove lokalne zajednice i susjedne Srebrenice. Punktovi će, kako je novinarima rekao bratunački načelnik Nedeljko Mlađenović,  djelovati u saradnji sa opštinom Srebrenicom.

Očekujući uvođenje vanrednog stanja u Republici Srpskoj, Opštinski štab za vanredne situacije u Bratuncu danas je naložio svim javnim ustanovama i preduzećima da se  maksimalno angažuju u narednim danima da bi se stvorili uslovi za normalan život građana Bratunca, kojima pružaju svoje usluge i da bi stanovništvo poštovalo mjere zabranjenog i ograničenog kretanja.

-I mjesne zajednice će u narednim danima morati više da se angažuju i da, u saradnji sa predstavnicima opštine Bratunac, kontrolišu na terenu provođenje mjera dezinfekcije i pružanja pomoći osobama, kojima je ona potrebna, rekao je Mlađenović.

Istakao je da će prioritet Štaba u narednim danima biti rješavanje problema vezanog za isplatu penzija  Bratunčanima koji ta primanja ostvaruju u Srbiji, kao i penzionera koji žive u Ljuboviji i drugim mjestima u Srbiji, a koji su pravo na penziju ostvarili u Republici Srpskoj, odnosno BiH.

-Tražimo način kako da se omogući isplata penzija za te građane.  Za ona lica, koja ne budu mogla podići penziju u Srbiji a žive u Bratuncu, obezbijedićemo jednokratnu novčanu pomoć i pomoć u potrebnim namirnicama, poručio je Mlađenović.

Opštinski Štab za vanredne situacije upoznat je da je u Bratuncu do danas registrovana 201 osoba kojoj je određena mjera nadzora, te da je 13 osoba izašlo iz nadzora. Na sastanku je istaknuto da se građani ove opštine pridržavaju preduzetih mjera s ciljem zaštite od virusa korona i da nije došlo do narušavanja policijskog časa.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se