15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Srpkinja Milica Mijatović šampionka Australije: Najbolje smo, postavile smo nove rekorde i visoke standarde

Prošle jeseni je iz norveškog Arna-Bjornar Milica Mijatović prešla u Melburn siti. Već u prvoj sezoni u Australiji je osvojila dva trofeja.

Prvo je podigla pehar za osvajanje lige, a posle plej-ofa i šampionsko znamenje.

Dјevojke iz Melburna su u finalu pobијedile najvećeg rivala Sidnej (1:0) i sezonu završile sa ukupnim učinkom od 13 pobјeda i jednim neriješenim rezultatom.

– Sezona je skoro savršena – priča Milica Mijatović.

– Nismo pobedile na gostovanju Njukasl džets. Malo je nedostajalo da imamo maksimalan učinak, ali nećemo da se žalimo. Najbolje smo. Postavili smo nove rekorde i visoke standarde.

Finale nije bilo onakvo kako su se u Melburnu nadali.

– Na žalost, publike nije bilo. Čudno je igrati na velikom, a praznom stadionu. Nedostajalo je atmosfere koja prati finale. Važna utakmica, devojke uzbuđene zbog utakmice, a bez publike…

Finale ženske lige je posljednja fudbalska utakmica odigrana u Australiji u naredna dva meseca.

– Uhvatile smo poslednji voz. Nekoliko sati pošto smo završile utakmicu objavljeno je da je sezona prekinuta u svim sportovima zbog epidemije koronavirusa. Do sada je igrano bez publike, a sada su mere pooštrene. Čak su i zatvorene granice između država. Ranije restrikcije kretanja i okupljanja nisu dale dovoljno dobre rezultate – rekla je Milica Mijatović, fudbalerka Melburn sitija i reprezentativka Srbije.

Mijatović je planirala da po završetku sezone doputuje u Srbiju.

– Na žalost, ne mogu da dođem, zbog nemogućnosti da uđem u zemlju. Ostaću u Melburnu i raditi ono što rade i naši ljudi u Srbiji. Ostati kod kuće je najbolja preventiva. Osvojene trofeje posvećujem porodici, prijateljima i svima vama koji ste me podržavali i bili uz mene. Nastavite da se borite i izdržite – poručila je Milica Mijatović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se