8.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Španci šetaju s kozama, svinjama i kanarincima da bi izašli iz izolacije

Španci su zatvoreni već nedelju dana u kućama i srećni su ako imaju kućnog ljubimca kojeg mogu da izvedu u šetnju, a oni koji ga nemaju, a u očaju da uhvate malo svežeg vazduha, postaju sve kreativniji.

Oko 47 miliona stanovnika sme da izađe nakratko napolje kako bi omogućili psu da prošeta i obavi nuždu. Policija je, međutim, morala da ukori ljude jer su sa sobom imali životinje s kojima obično ne šetaju. Neki su poslati kući pošto su zatečeni u šetnji s kozama, svinjama, kanarincima, pa čak i plišanim životinjama.

„Nemojte pokušavati da nas prevarite jer ćete biti kažnjeni“, poručio je policijski sindikat Jupol preko Tvitera pošto je jedan muškarac zatečen kako da povodcu vuče plišanog belog psa. Policija u Kataloniji takođe je morala da reaguje.

„Ni kanarinci, ni vijetnamske svinje, ni koze, šta smo sve videli u Palafrugelu ne mogu biti izgovor za izlazak iz kuće i kršenje zabrane. Molimo vas ostanite kod kuće!“, napisala je katalonska policija na Tviteru.

Palafrugel je mesto s oko 22.000 stanovnika blizu grada Đirone.

U južnom gradu Mursiji jedan prolaznik se v šetao ulicom obučen u kostim tiranosaurusa, dok je u čitavoj zemlji na snazi vanredno stanje. On je tumarao praznim ulicama sve dok nije naišao policijski automobil.

Lokalna policija se zatim obratila stanovništvu s jasnom porukom. „Tokom vanrednog stanja dopušten je izlazak kućnog ljubimca u pratnji jedne osobe, ali samo nakratko kako bi ljubimac obavio nuždu. Ako si u kostimu Tiranosaurus Reksa to ne važi“, poručila je policija preko Tvitera.

Španija je u roku od nedelju dana postala druga najpogođenija zemlja koronavirusom u Europi nakon Italije. U subotu je od početka širenja virusa u toj zemlji bilo ukupno 25.370 zaraženih osoba, od kojih je preminulo 1.380.

U pokušaju zaustavljanja širenja virusa, španske vlasti dopuštaju stanovnicima izlazak samo kako bi otišli na posao, u bolnice, apoteke, prodavnice hrane, banke i benzinske stanice, ali i da bi prošetali psa.

Za kršenje zabrane su predviđene kazne od nekoliko stotina evra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se