18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Smijenjena tri načelnika u Policijskoj upravi Banjaluka

BANJALUKA – Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave (PU) Banjaluka Miroslav Kalabić smijenjen je sa te pozicije, potvrđeno je za „Glas Srpske“ iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Kako pomenuti list navodi, Kalabić je bio nadređeni Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan, nedavno uhapšenim inspektorima ovog odjeljenja osumnjičenim za primanje mita.

Pored Kalabića, smijenjen je i načelnik Odjeljenja za imovinske delikte, prevare i falsifikate PU Banjaluka Miloš Bandić.

Bez funkcije je ostao i javnosti malo poznati načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet u banjalučkoj policijskoj upravi Slađan Kvržić.

„Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banjaluka Miroslav Kalabić smijenjen je, između ostalog, zbog krivičnog postupka koji je nedavno pokrenut protiv inspektora tog odjeljenja. Pri tome nema dokaza da je on umiješan u ono što se suspendovanim inspektorima stavlja na teret, ali njegova smjena je logičan i prirodan potez“, rekao je neimenovani izvor „Glasa“ iz vrha MUP-a.

Kada je riječ o smjenama Bandića i Kvržića, on kaže da je ocijenjeno da postoje opravdani razlozi za njihovu smjenu i imenovanje drugih rukovodilaca tih odjeljenja. On je kratko rekao da nije praksa da se u javnost izlazi sa imenima smijenjenih i novoimenovanih rukovodilaca na nivou načelnika odjeljenja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se