12 C
Zvornik
19. април 2024.

ZVORNIKPUTEVI: Putevi prohodni, snijeg otežava saobraćaj

ZVORNIK – Svi magistralni i regionalni putevi u regiji Birač su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano, posebno na prevojima Han pogled i Crni vrh, kao i na dionicama puta Šekovići-Kaštelj i Milići-Skelani, saopšteno je iz preduzeća „Zvornikputevi“.

Ekipe „Zvornikputeva“ su na terenu i rade na raščišćavanju snijega i posipanju kolovoza.

Na prevoju Han pogled temperatura vazduha iznosi minus sedam stepeni Celzijusovih, a visina snijega oko 30 centimetara, dok na kolovozu ima ugaženog snijega oko tri centimetra, bez leda.

Na regionalnom putu Šekovići-Kaštelj visina snijega je 20 centimetara, a na magistralnom putu Zvornik-Tuzla, preko Crnog vrha, oko 15 centimetara.

Na dijelu regionalnog puta od Milića do Skelana, na granici sa Srbijom, visina snijega iznosi i do 20 centimetara, dok na pojedinim kolovozima ima ugaženog snijega do dva centimetra.

Iz „Zvornikputeva“ podsjećaju vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i na opreznu vožnju u usjecima, zasjecima, upozoravajući da su na pojedinim dionicama mogući odroni.

Punktovi ovog preduzeća za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prevoju Han pogled, u Karakaju i Bratuncu. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se