18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Policija sankcionisala 56 građana zbog nepoštovanja policijskog časa

Zbog nepoštovanja policijskog časa u Republici Srpskoj, policijski službenici su sinoć od 20.00 do 05.00 časova sankcionisali 56 građana koji su zatečeni na ulici, van svojih stanova.

Građanima koji ne poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdat je prekršajni nalog po članu 22 Zakona o javnom redu i miru.

Kada su u pitanju mjere poštovanja izolacije, juče u 09.50 časova, policijski službenici PS za BS Bijeljina su zaustavili i kontrolisali Ј.K. iz Dvorova, jer nije postupila po naredbi epidemiološke službe kojom je naložena samoizolacija na adresi stanovanja, tj. kretala se na javnom mjestu. Licu je uručen prekršajni nalog iz člana 22, Zakona o ЈRiM-u.

U 12.10 časova policijski službenici PS Bijeljina 1, na adresi stanovanja su pronašli D.B. iz Patkovače koji je patroli policije predočio rješenje RU za inspekcijske poslove. On je potvrdio da je napustio mjesto prebivališta kao i da se nije prijavio u epidemiološku službu DZ Bijeljina. Licu je uručen prekršajni nalog iz člana 22, Zakona o ЈRiM-u.

U 17. 45 časova, u ulici Vojvode Stepe Stepanovića, grad Trebinje, lice A.K. iz Trebinja, narušilo je javni red i mir iz člana 22 (samoizolacija). Počiniocu je izdat prekršajni nalog.

B.B. iz Oštre Luke, nije postupio po rješenju Republičke Uprave za inspekcijske poslove, a koje se odnosi na kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana, čime je narušio ЈRiM iz člana 22, ZoЈRM.

U subotu u 15.00 časova, policijski službenici PS Zvornik, izdali su prekršajni nalog zbog prekršaja iz člana 22, Zakona o ЈRM-u, Ž.D. jer je utvrđeno da se ne pridržava rješenja grada Zvornika, kojim se podrazumijeva boravak u kući od 13.03. do 27.03.2020. godine, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (Kovid-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se