10.4 C
Zvornik
02. октобра 2022.

Ovo je trenutak koji je Putin čekao cijelog svog života

OPEK je 6. marta 2020. pozvao Rusiju da uspori proizvodnju nafte u nastojanju da se cijene stabilizuju.

Očekivanja su bila da će biti dogovoreno smanjenje ponude i da će se cijena nafte stabilizovati.

Međutim, Putin je imao i druge ideje. Ovo je prilika koju je strpljivo čekao u dugogodišnjoj igri sa administracijom Bijele kuće.

Bio je spreman da žrtvuje određeni kapital radi napada u srce američke snage, američkog dolara.

Energetska tržišta će uvijek biti oružje, ako je tajming dobar. 

Rusija i Saudijska Arabija mogu proizvesti naftu po cijeni od oko 20 dolara po barelu, dok proizvodnja američkih škriljaca u proseku košta oko 46 dolara po barelu.

Tako Saudijska Arabija i Rusija mogu dugo da izdrže sa naftom ispod 30 dolara.

Uporedo sa tim, američki energetski sektor će se vrlo brzo srušiti sa naftom ispod 30 dolara, osim ako banke i hedž fondovi nisu spremni da daju više dolara, kojim Americi sve više manjkaju.

Putin ima rijetku priliku da uništi američku industriju škriljaca i sjajno je koristi.

I kada je Putin 6. marta šokirao svijet demantujući smanjenje OPEK-a za snabdijevanje i na taj način uvlačeći Saudijce u rat sa cijenama nafte, on je stavio tačku na američku, decenijski dugu, ulogu.

Bio je to najbolji potez u najnemoćnijem trenutku Amerike, možda od Velike depresije, možda ikada.

Trenutak koji je Putin čekao od dolaska na drugu najmoćniju poziciju na svetu.

Amerika je u izbornoj godini, a moćnici ne žele ništa manje od svoje Bijele kuće nazad.

Oni su spremni da unište sve kako bi povratili kontrolu. Soroš i dječaci, a ne oni koji će pustiti da društveni haos (prilika) prođe pored njih, koordiniraju ekonomsko uništavanje država.

Zaključavanje je pokrenuto u tri velika grada koji su oduvek bili uporišta za globaliste – Los Anđeles, Njujork i Čikago.

Ali ova izborna godina je počela da izgleda kao da se manjinski glasači okreću Trampu, populisti koji je imao najviši nivo zaposlenosti i najveći broj preduzetnika među manjinskim stanovništvom u istoriji Amerike.

Ako bi Tramp bio prvi republikanac koji je osvojio glasove manjina od Nju Dila to bi učvrstilo populistički pokret za sledeći vijek.

I tako virus i finansijski kolaps predstavljaju savršen trenutak ne samo za Putina, već i za Soroša i njegovu grupu rušilaca.

Amerika nema nikakvu šansu, a oni koji nisu hipnotisani histerijom primorani su da trezveno gledaju kako gori, zaključuje thechicagoeconomist.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se