23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Olimpijske igre pred odlaganjem

Sve je izvjesnije da će nakon Evropskog prvenstva u fudbalu biti odložene i Olimpijske igre. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i japanska vlada uskoro bi trebali da započnu pregovore o odlaganju velike smotre, koja bi mogla da bude pomjerena za narednu godinu. 

Japanski premijer Šinzo Abe i predsednik MOK-a Tomas Bah danas će telefonskim putem razgovarati o odlaganju, koje će biti veliki udarac za domaćina, koji je u organizaciju uložio više od 12 milijardi dolara, a velike iznose su uložili i mnogobrojni sponzori i nosioci prava televizijskih prenosa. 

Glavni grad Japana već jednom je morao da otkaže Olimpijadu. Bilo je to 1940. godine, kada su prvo zbog izbijanja drugog japansko-kineskog rata izgubili pravo da organizuju takmičenje. Rat je izbio 1937. a MOK je još tada odlučio da veliku smotru premjesti u Helsinki, koji takođe nije bio domaćin zbog izbijanja Drugog svjetskog rata. 

Pronalaženje novog datuma neće biti nimalo jednostavno. U bogatom kalendaru biće teško pronaći mjesta za Olimpijske igre, na kojima će se hiljade sportista i sportistkinja takmičiti u 33 sporta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se