18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Kompanija „Alumina“ uplatila 94.000 KM za nabavku dva respiratora

Zvornik, 25. marta – Kompanija „Alumina“ uplatila je sredstva za nabavku dva respiratora za potrebe zvorničkog zdravstva u cilju suzbijanja epidemije izazvane virosom korona. Kako je rečeno na današnjoj sjednici Upravnog odbora „Alumine“, radi se o iznosu od 94.000 KM, a ovi medicinski uređaji narednih dana biće isporučeni  JZU bolnica u Zvorniku. 

„Nadamo se i vjerujemo da će ovi respiratori pomoći svima kojima oni budu potrebni. Svjesni smo koliko je izazova pred svima nama, a najviše pred zdravstvenim sistemom naše zemlje“, poručeno je sa sjednice Upravnog odbora „Alumine“, koja je održana u prostorijama kompanije uz poštovanje svih propisanih zaštitinih mjera.

Članovi Upravnog odbora  podržali su rad menadžmenta na preduzetim naporima kako bi se obezbijedio rad fabrike u izuzetno teškim uslovima, prije svega kad je u pitanju funkcionisanje proizvodnog procesa, ali  plasmana gotovih proizvoda na svjetsko tržište, te snabdijevanju sirovinama potrebnim za  odvijanje procesa proizvodnje

Upravni odbor je, takođe, podržao i mjere koje je menadžment kompanije donio  na zaštiti zdravlja zaposlenih i očuvanju proizvodnog procesa, te pozdravili odluke institucija Republike Srpske koje se odnose na ublažavanje štetnih posljedica virusa korona na privredne subjekte u Republici Srpskoj.  Kako je rečeno, za „Aluminu“ je, u novonastalim prilikama, veoma važno što je došlo do odgađanja  plaćanja poreza na dobit za prošlu godinu, kao i moratorijum na otplatu kredita Investiciono-razvojnoj banci u trajanju od tri mjeseca.

Kako smo već obavijestili javnost, privredno društvo „Alumina“ suočava se sa posljedicima eskalacije korona virusa u regionu, Evropi i svijetu, posebno što je kompanija svojim proizvodnim programom, skoro u cijelosti naslonjena na inostrano tržište, tako da će  mjere Vlade i drugih institucija Republike Srpske na pomoći privrednim subjektima  mnogo značiti u poslovanju naše kompanije u ovakoj situaciji s obzirom da se, kad je „Alumina“ u pitanju, radi o značajnim finansijskim sredstvima.        

Pored nabavke dva respiratora, iz „Alumine“ je ovih dana  upućena i određena količina dezinfekcionih sredstava za potrebe kazneno-popravnih ustanova u Foči, Istočnom Sarajevu, Trebinju i Banja Luci, te Granične policije BiH.   Riječ je o 70 litara rastvora za dezinfekciju podnih površina koji u sebi sadrži natrijum hipohlorit, zatim 35 litara rastvora za dezinfekciju ruku i šest laboratorijskih menzura.  Takođe „Alumina“ je uputila i dopis Republičkom štabu za vanredne situacije Srpske izražavajući spremnost da, u skladu sa svojim proizvodnim mogućnostima,  obezbijedi određene količine dezinfekcionih sredstava koje bi bile na raspolaganju Republičkom štabu u ovoj situaciji.

Kompanija „Alumina“, kao jedan od najvećih kolektiva u Republici Srpskoj, je potpuno svjesna komponente društvene odgovornosti i očekivanja koja od nje ima lokalna, ali i šira društvena zajednica, a pogotovo u ovom trenutku kada se čitava planeta suočava sa globalnim problemom izazvanim koronavirusom.  U skladu sa novonastalim okolnostima i preporukama nadležnih državnih institucija, kompanija „Alumina“ je preduzela  sve neophodne mjere radi zaštite svojih zaposlenih u cilju prevencije širenja virusa COVID-19. Pojačana je lična i kolektivna zaštita, obezbijeđene su značajne količine higijenskih sredstava, te redovno se vrši dezinfekcija svih prostorija i objekata u kojima borave i rade zaposleni, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se