14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Kažnjeno 48 građana u RS zbog kršenja mjera zabrane

Zaključkom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova

Podsjećamo, od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net  i www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Istovremeno, u protekla 24 časa evidentirana su dva krivična djela protiv zdravlja ljudi:

– Oko 20,45 časova, policijski službenici Policijske stanice Centar su izvršili su kontrolu „Šervoleta“ u kojem su se nalazili M. B. iz Teslića i T. R.iz Ugljevika, kojom prilikom su utvrdili da ne poštuju naložene mjere nadležnog inspekcijskog organa o karantinu i samoizolaciji, te da ne borave na adresama koje su navedene u Rješenju o izolaciji, izdato na graničnom prelazu Izačić od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove, nakon čega su uhapšeni. Obavješten tužilac OJT Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

– Policijski službenici Policijske uprave Trebinje, postupajući po operativnim saznanjima da je H.S. iz Trebinja, prekršio mjeru samoizolacije, odnosno da je isti kretao po gradu Trebinju i boravio u prostorijama „Unicredit Banke“ u Trebinju, pristupili su provjerama, gdje je utvrđeno da je isti boravio u prostorijama gore navedene banke i kretao se po gradu. Takođe je utvrđeno da je isti prelazio državnu granicu između BiH i Hrvatske 17. i 18. marta, iako mu je dana 16. marta izdato Rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove, kojim se isti stavlja pod zdrastveni nadzor i kojim mu se zabranjuje kretanje, odnosno napuštanje mjesta boravka u trajanju od 14 dana, sa početkom od 16. marta. Obaviješten tužilac OJT Trebinje. Policijski službenici su priveli ovo lice u službene prostorije PU Trebinje gdje je saslušan u svojstvu osumnjičenog za KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji RS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se