Još 31 osoba zaražena u RS!

Najviše u jednom danu

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској лабораторијским анализама у Заводу за микробиологију Универзитетског клиничког центра Републике Српске потврђено је присуство новог вируса корона код још 31 особe.
 У посљедња два дана тестиранo је укупно 118 узорака од којих пет из Брчко Дистрикта. Укупно 19 особа је из Бањалуке, четири из Лакташа, три из Кнежева, двије из Бијељине, једна из Модриче, једна из Прњавора и једна из Козарске Дубице. Ријеч је о 19 мушкараца и 12 жена.
Од укупног броја особа код којих је потврђено присуство новог вируса корона три особе су у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, док су остале особе у кућној изолацији и њихово здравствено стање се прати.
У Републици Српској до сада је потврђено 90 случајa позитивних на нови вирус корона. (Бањалука-64, Челинац-3, Лакташи-6, Србац-1, Прњавор-2, Рибник -1, Модрича-2, Козарска Дубица-2, Приједор-1, Бијељина-3, Градишка-1 и Дервента-1, Кнежево -3).
Тренутно су у Републици Српској под здравственим надзором 13.763 особе.
Из здравственог надзора изашло је укупно 479 особа.
 Такође, тренутно је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у изолацији је 14 особа (6 особа позитивних на тест вируса корона и 8 особа у изолацији).

Back to top button