13.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Humana akcija zvorničkih privrednika i Gradske uprave – nabavka respiratora

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da je Gradska uprava za oko 200 socijalno ugroženih lica na području grada obezbijedila paketa sa životnim namirnicama čija je podjela počela danas.

Na redovnoj konferenciji za novinare gradonačelnik je pozvao sve one koji znaju da postoje lica na području grada Zvornika u stanju socijalne potreba, a da nisu obuhvaćeni spiskovima, da to jave kako bi se i njima pomoglo.

Gradonačelnik je saopštio da je u restoranu Studentskog centra u Karakaju obezbijeđen karantinski smještaj za lica koja se ne budu pridržavala izrečene mjere kućne samoizolacije.

„U ovom prostoru ima 30 kreveta i obezbijeđeni su drugi potrebni uslovi. Moram istaći da je naša Komunalna policija u protekla 24 časa izvršila 141 kontrolu i prvi put su sva lica bila na prijavljenim adresama. Zbog nepoštovanja mjere samozolacije oni su ukupno od početka izrekli 3 prekršajna naloga. Tokom protekle noći nije bilo kršenja policijskog časa. Ovo su nam dokazi da naši sugrađani ozbiljno shvataju mjere koje su na snazi, a to je najbitnije kako bi spriječili širenje virusa korona. Očekujemo i ubuduće u potpunosti poštovanje svih izrečenih mjera kako bi broj zaraženih i oboljelih bio što manji.“

Gradonačelnik je sugerisao našim starijim sugrađanima kojima je zabranjeno da napuštaju svoje domove da ovlaste mlađe članove svojih porodica da mogu za njih podići penzije i druga sredstva u bankama.

„Mi ćemo omogućiti da radnik Gradske uprave koji radi na ovjerama dođe u njihove domove i da potpišu i ovjere punomoć koju budu dali.“

Gradonačelnik je saopštio da je zajedno sa privednim subjektima pokrenuata akcija za nabavku respiratora za zvorničku Bolnicu.

„Ako sve prođe kako treba očekujemo da dobijemo tri nova respiratora. „Alumina“ je uplatila dva, a još jedan ostali privrednici zajedno sa Gradskom upravom. Kao što znate, vrlo je teško nabaviti ovu opremu s obzirom da su zemlje Evropske unije koje su pogođene virusom korona zabranile izvoz, ali se nadamo da će naši poslovni prijatelji moći da ih nabave.“

Analizirajući epidemiološku situaciju na području grada gradonačelnik je rekao da je pod zdravstvenim nadzorom 850 lica, te da je za 21 lice istekla mjera samoizolacije. U zvorničkoj Bolnici uzet je uzorak za testiranje jednog lica sa područja opštine Šekovići.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se