3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

HO “Help Others” Salzburg u novoj misiji – podjela vizira u Zvorniku i Kozluku

Zbog novonastale situacije u svijetu i sve veće opasnosti od širenja virusa korona, Humanitarna organizacija “Help Others” iz Salzburga, u prošloj sedmici realizovala je akcije kako na području Srednjeg Podrinja tako i na prostoru cijele BiH. Uključili su se u pomoć svima onima koji su ih kontaktirali, te su pomogli onoliko koliko su u mogućnosti u ovim teškim trenucima jer nečije možda malo za one koji su u potrebi znači mnogo.

U brojnim akcijama volonteri ove Humanitarne organizacije podjelili su prehrambeno – higijenske pakete, preko tone voća i ostalih potrepština kao što su kafa, šećer ali i preko 7 hiljada zaštitnih maski.

U cilju da pomognu one koji su na prvim linijama u borbi protiv virusa korona, odnosno naše zdravstvene radnike, danas su volonteri obišli skoro cijelu teritoriju Srednjeg Podrinja i tom prilikom podijelili preko 300 zaštitnih VIZIR MASKI i to u:

  • Dom zdravlja Sapna,
  • Dom zdravlja Zvornik (viziri + zaštitne maske)
  • Ambulanta Kozluk
  • Mjesnu zajednicu Glogova (zaštitne maske)

Pored navedenog, volonteri će u toku dana, ali i sutra, nastaviti podjelu vizira u domove zdravlja Bratunac i Srebrenica. Ukupno će, u ovoj prvoj akciji, biti podijeljeno 500 vizira.

Sve ove akcije ne bi bilo moguće da nema humanih ljudi koji svojim prilozima pomažu rad Humanitarne organizacije “Help Others” Salzburg, a oni preko svojih, hrabrih i odlučnih volontera, stižu i u najudaljenija mjesta Podrinja ali i BiH i pružaju pomoć onoliko koliko su u mogućnosti, odnosno sa onoliko koliko raspolažu zahvaljujući donacijama.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se