Hapšenja i po selima: Roštiljali i pored zabrane okupljanja

Problemi sa nepoštovanjem mjera ne jenjavaju

Zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije policija je juče u Mrkonjiću uhapsila M. R. Iz tog grada, potvrđeno je za Srpskainfo.

Policijskoj stanici Mrkonjić Grad juče je od strane pripadnika Štaba za vanredne situacije prijavljeno je da se u mjestu Gerzovo, opština Mrkonjić Grad, okupio veći broj građana radi zajedničkog druženja i roštiljanja.

– Policija je postupili po navedenoj prijavi, te izlaskom na lice mjesta zatekla dvanaest osoba koja su se okupila radi zajedničkog druženja i roštiljanja. Nakon što su policijski službenici okupljena lica upozorili da se raziđu, jer su radi trenutne epidemiološke situacije sva javna okupljanja u Republici Srpskoj zabranjena, osumnjičeni M.P. je negodovao na upozorenje i odbio da postupi po naredbi policijskih službenika nakon čega je uhapšen – rekli su u PU Mrkonjić Grad .

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluks, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“. Za navedeno krivično djelo propisana je novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine.

-Policijski službenici će i u narednom periodu upozoravati građane ukoliko primjete ovakva okupljanja, i grupna druženja građana u parkovima, na izletišitima i drugim javnim površinama. Apelujemo na građane da prilikom rekreativnih aktivnosti poštuju preporuke i smjernice Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i nadležnih inspekcijskih službi – istakli su iz PU Mrkonjić Grad.

Izvor
Moja Banjaluka info
Back to top button