10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradonačelnik Stevanović: svi kojima je izrečena mjera izolacije-ostanite u svojim kućama

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović saopštio je danas da je lice iz Zvornika koje je testirano negativno na virus korona i da će se do isteka 14 dana nalaziti u kućnoj izolaciji. Iz izolacije je izašlo 10 lica, dok je ukupan broj lica koji su trenutno u izolaciji 814.
Na redovnoj konferenciji za novinare gradonačelnik je istakao da se zabrana kretanja osobama starijim od 65 godina uglavnom poštuje, kao i da je za nepoštovanje policijskog časa u toku vikenda kažnjena četiri lica.
Gradonačelnik je pozvao sugrađane da najdisciplinovanije poštuju sve mjere i pridržavaju se preporuka.
„Svi kojima je izrečena mjera izolacije morate ostati u svojim kućama, jer virus koronu možemo pobijediti samo ukoliko budemo u potpunosti disciplinovani. Poručujem svima da budu još revnosniji u pogledu ispunjavanja preporuka nadležnih institucija, jer je mnogo lakše biti u kućnoj izolaciji nego da vas stave u šatore ili karantin koji ćemo danas najvjerovatnije uspostaviti na jednom seoskom fudbalskom stadinu u svlačionici, gdje su uslovi daleko od onih na koje ste navikli. Uslovi u ovom objektu nisu idealni i umjesto u kućama, zato što ne poštujete izrečenu mjeru samoizolacije, boravićete u tom karantinu. Zato još jednom pozivam građane, ne izlazite iz kuća, ne okupljajte se, ne krećite se u vrijeme policijskog časa. Za kršenje ovih mjera bićete sankcionisani.“
Gradonačelnik je saopštio da je u oko 80 posto stambenih zgrada završena dezinfekcija zajedničkih prostorija, te da danas biti završena i u preostalim zgradama. AD „Vodovod i komunalije“ u saradnji sa Službom profesionalne vatrogasne jedinice redovno peru ulice i vrše dezinfekciju kontejnerskih mjesta.
Očekuje se da šatorsko naselje na graničnom prelazu Šepak bude pušteno u funkciju ovih dana, možda čak danas ili sutra, i tu će biti smještena sva lica koji ulaze u našu zemlju, na period od 14 dana.
Gradonačelnik je rekao da će licima starijim od 65 godina biti omogućeno napuštanje njihovih domova u neodložnim situacijama samo uz dozvolu policije, kao i da će preko volonterskog servisa moći da dobiju broj telefona u Policijskoj upravi na koji mogu da se obrate.
Volonterski servis radi od 8 do 16 časova, a nedeljom sat duže, odnosno do 17 časova.
„Za pet dana od kako smo počeli sa radom imali smo 37 izlazaka na teren na osnovu poziva na naš broj telefona 066/013-606 za nabavku i dostavu prehrambenih namirnica i lijekova licima starijim od 60 godina – rekao je Veljo Tijanić koji je napomenuo da servis radi sa 25 aktivnih i 15 pripravnih volontera.
Vozila za dostavu, prostoriju za rad i drugu tehničku podršku volonterskom servisu obezbjeđuje Gradska uprava Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se