9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Do 30. juna odgođeno plaćanje rata kredita IRB-u

Višković je istakao da je Vlada Srpske donijela i odluku o odgađanju plaćanja poreskih obaveza privrednim subjektima, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

On je naglasio da su svi članovi Vlade Republike Srpske odlučili da 50 odsto naknada po osnovu ličnih primanja za mart bude uplaćeno u Fond solidarnosti Republike Srpske, te da je data preporuka zaposlenima u javnom sektoru, osim u zdravstvu, da dobrovoljno odluče da li će određeni iznos svojih primanja usmjeriti za tu namjenu.

Od novca prikupljenog u Fond solidarnosti biće izmireni porezi i doprinosi za radnike u realnom sektoru koji su zbog novonastale situacije prekinuli proces rada.

Glavni koordinacioni tim, koji čine predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, razmatrao je trenutnu epidemiološku situaciju i analizirao sprovođenje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i drugih institucija u borbi sa virusom korona.

Ponovo je apelovano na građane da se striktno pridržavaju preporuka nadležnih institucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se