naslovnaPolitikaVIJESTI

Vlada Republike Srpske demantuje Aleksandra Vučića: Budžet je stabilan, sve obaveze se izvršavaju na vrijeme

Budžet Republike Srpske je stabilan, a sve obaveze prema budžetskim korisnicima, uključujući redovnu isplatu plata i penzija, izvršavaju se na vrijeme, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske, čime je demantovana jučerašnja izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je na konferenciji za medije povodom situacije sa korona virusom u Srbiji i pomoći Republici Srpskoj izjavio da se divi kako Republika Srpska uopšte isplaćuje plate.

Vučić je, inače, juče izjavio da je za Srbiju najteža obaveza Republika Srpska. “Ja se stvarno divim njima kako i plate uopšte isplaćuju. Ali, u nelakoj situaciji što se tiče opreme, pomoći ćemo im sa respiratorima, zaštitnom opremom, maskama”, rekao je između ostalog Vučić.

Ne čekajući ni 24 časa, vlast u Republici Srpskoj je reagovala i demantovala Vučićevu izjavu da teško isplaćuje plate, naglašavajući da su Ministarstvo finansija i Vlada Republike Srpske opredijeljeni da obezbijede stabilno i pouzdano funkcionisanje budžeta Republike Srpske, te pomognu privredi i stanovništvu zbog čega se radi na uvođenju novih mjera za sanaciju stanja izazvanog štetnim posljedicama korona virusa po privredu Republike Srpske.

Naglasili su da će Budžet Republike Srpske zadržati stabilnost zahvaljujući mjerama koje su pravovremeno preduzete, prethodno planiranom budžetskom suficitu i budžetskim rezervama, te formiranjem posebnog računa Fonda solidarnosti.

U saopštenju se napominje da će budžet i dalje zadržati stabilnost zahvaljujući pregovorima sa Svjetskom bankom, Međunarodnim monetarnim fondom i drugim međunarodnim finansijskim institucijama, uključujući i značajnu pomoć vlasti Srbije i Kine.

“U ovim teškim vremenima posebnu zahvalnost iskazujemo vlastima Srbije koje su i prethodnih godina, ali i u ovim teškim vremenima i uslovima globalne prijetnje po ekonomiju i stanovništvo, iskazale nesebičnu podršku prema Republici Srpskoj”, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske čime se valjda nastojalo ne zamjeriti previše Aleksandru Vučiću kad su već morali da mu se suprotstave i demantuju njegovu izjavu.

Izvor
gerila.info
Back to top button
Close
Close