VUČIĆ: Sutrašnji sastanak s ciljem očuvanja mira u regionu

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će sutra u Beogradu razgovarati sa predstavnicima svih značajnijih političkih stranaka u Republici Srpskoj u želji da se sačuva mir u regionu.

„Doći će i predsednik /SNSD-a Milorad/ Dodik, doći će i /lider SDS-a/ Mirko Šarović, doći će verujem i /lider PDP-a Branislav/ Borenović i mnogi drugi i razgovaraćemo o tome jer mi želimo da očuvamo mir za srpski narod da se izborimo za mir, da ne ugrozimo ni napredak Srbije jer mi brže napredujemo nego drugi“, kaže Vučić.

Vučić je za Televiziji „Pink“ rekao da Srbiji ne treba zaustavljanje tog napretka „ni na koji način i ni po koju cijenu“.

„Nama treba mir. Zato naša situacija nije nimalo laka, jer sad kada odem bilo gde u svet, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, pitaju nas i za situaciju u BiH, a ja im kažem – `Mi se ne mešamo u njihove odnose`“, dodao je Vučić.

On je rekao da se Srbija nije miješala ni kada su Crna Gora, Sjeverna Makedonija, BiH pričale i pričaju o NATO.

„Uvek smo ćutali i rekli da je to njihovo unutrašnje pitanje. Mi smo vojno neutralni. Zato ćemo i da se naoružavamo i opremamo tako da bi mogli da branimo svoje nebo, svoju zemlju od svakog“, istakao je predsjednik Srbije.

Prema njegovim riječima, suština je da se stvari u regionu komplikuju i bolje ih je rješavati sada nego ostavljati za neko buduće vrijeme.

„Jer u tom budućem vremenu jedna iskra može da napravi probleme za sve nas, a ja se nadam da ih niko ne želi, a siguran sam da ih Srbija ne želi“, rekao je predsjednik Srbije.

On je uoči odlaska u NJujork rekao da će tamo biti veoma teško jer će dominantna tema biti Kosovo i Metohija, ali i prilika da tokom važnih bilateralnih sastanaka ponovo iznese stavove Srbije o tom pitanju.

„Čeka nas teška jesen kada je u pitanju Kosmet“, poručio je predsjednik Srbije.

SRNA

Back to top button