18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Vidović: Budžet Srpske stabilan

BANJALUKA – Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je u razgovoru sa novoimenovanim rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ u BiH Endruom DŽulom da Srpska ima stabilan budžet i da su pokazatelji za prvih osam mjeseci zadovoljavajući.

„Vladine mjere i politike, sa posebnim akcentom na suzbijanje sive ekonomije doprinijele su povoljnoj finansijskoj situaciji, zbog koje smo u ovoj godini dva puta povećavali penzije, ali i zabilježili povećanje prosječne plate“, rekla je Vidovićeva danas u Banjaluci.

Govoreći o realizaciji planova do kraja godine, ona je navela da će Vlada Republike Srpske uskoro usvojiti rebalans, koji bi u oktobru trebalo da bude upućen na razmatranje u Narodnu skupštinu Srpske, a zatim će uslijediti pripreme za usvajanje ključnih dokumenata u oblasti finansija za predstojeći period, saopšteno je iz Ministarstva.

Vidovićeva je naglasila da je Republika Srpska uvijek bila otvorena za unapređenja u oblasti finansija i da je do sada u MMF-u nailazila na partnera za tehničku podršku, te da očekuje da će nakon formiranja vlasti na BiH nivou biti usaglašeni dalji pravci djelovanja na obostrano zadovoljstvo.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se