8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

UPOZORENJE POLICIJE: Ne dostavljajte lične podatke neprovjerenim licima

BANJALUKA – Policijska uprava Banjaluka upozorila je građane da ne dostavljaju lične podatke neprovjerenim licima koja im se javljaju na društvenim mrežama i nude nagrade, jer ih mogu zloupotrijebiti.

U saopštenju banjalučke Policijske uprave navedeno je da je prethodno potrebno na zvaničnim internet stranicama priređivača nagradne igre provjeriti informacije o eventualnim nagradama i igrama.

Na području ove uprave uočeno je da su građani dovođeni u zabludu tako što su putem društevnih mreža, najčešće u aplikaciji „mesindžer“, dobijali poruke da su izvučeni kao dobitnici nagrade „kapriolo“ bicikla, te da je, kako bi mogli da preuzmu dobijenu nagradu, neophodno da pošalju fotografije prednje i zadnje strane lične karte.

„Upozoravali smo i da su evidentirani slučajevi da su građani dobijale ponude za učešće u nagradnim igrama koje navodno organizuju marketi, banje ili druga pravna lica koja vrše uslužnu djelatnost“, dodaje se u saopštenju.

Iz Policijske uprave navode da su građani, nakon što su obaviješteni da su dobili vaučer u određenom novčanom iznosu ili drugu vrstu nagrade, dostavljali lične podatke, dok obećanu nagradu nisu dobili.

Za sada ne postoje saznanja da su lični podaci zloupotrijebljeni.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se