18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Podrška BiH inicijativi za povećanje klimatskih ambicija

SARAJEVO – BiH je podržala Inicijativu za povećanje klimatskih ambicija koja poziva na hitno djelovanje, te izradu konkretnih planova za smanjenje emisije stakleničkih gasova i povećanje ulaganja u energetsku efikasnost i obnovljivu energiju, saopšteno je danas iz Ambasade Austrije.

Iz Ambasade Austrije ističu da podrška BiH ovoj inicijativi pokazuje odlučnost ove zemlje da se ozbiljno uhvati u koštac sa klimatskim izazovima.

Inicijativa, koju je do sada podržalo više od 30 država širom svijeta, biće predstavljena u okviru klimatskog samita UN u NJujorku od sutra do ponedjeljka, 23. septembra.

U saopštenju se podsjeća da je ovu inicijativu u proteklih nekoliko mjeseci pokrenuo predsjednik Austrije Aleksander van der Belen na osnovu Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama iz 2016. godine.

„Iskoristimo mnogobrojne mogućnosti i mjere za borbu protiv klimatskih promjena i oblikujmo pozitivnu budućnost naše planete. Ostavimo našoj djeci i budućim generacijama svijet vrijedan življenja“, navodi se, između ostalog u Van der Belenovoj Inicijativi.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se