18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Magla na dionicama u dolinama Save, Bosne, Drine i Lašve

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, posebno na dionicama pored Save, Bosne, Drine i Lašve, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vozi se po pretežno suvim kolovozima uz dodatan oprez zbog mogućih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraćaj se odvija usporeno, a regulisan je saobraćajnom signalizacijom.

Radovi se izvode na dionicama magistralnih puteva Drinjača-Milići-Vlasenica, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Johovac-Rudanka, te regionalnim putevima Lukavica-Pale i Šekovići-Caparde.

U toku su radovi i na auto-putu Gradiška-Banjaluka na lokalitetu Mahovljanske petlje, kao i postavljanje naplatnih stanica „Aleksandrovac“ i „Nova Topola“.

Zbog aktiviranih klizišta vozila prolaze jednom trakom na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, kao i lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, dok je na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad saobraćaj potpuno obustavljen.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na području Banjaluke režim u odvijanju saobraćaja je izmijenjen na lokacijama na kojima se izvode radovi i regulisan saobraćajnom signalizacijom.
Kada je riječ o FBiH, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo i Treševine saobraćaj je zbog radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od tri kilometra.

Na regionalnom Kiseljak-Kreševo sutra će od 8.00 do 19.00 časova zbog radova biti obustavljen saobraćaj, a alternativni pravac je Kiseljak-Lepenica-Kreševo.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk dva u noćnim časovima saobraćaj se obustavlja od pola časa poslije ponoći do 4.30 časova ujutro.

Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putem Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Radovi usporavaju saobraćaj i na dionicama magistralnih puteva Olovo-Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje, Donji Vakuf-Travnik, Semizovac-Vogošća, Lanište-Ključ i Jezero-Jajce.

Na graničnim prelazima ovog jutra nema zadržavanja. I dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, između BiH i Hrvatske.

Iz AMS-a savjetuju vozačima da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se