izbor urednikaSPORT

Igrač od 140 kilograma oduševio Hrvatsku: Zvali smo ga da nas spasi

Igrač Fudbalskog kluba Sokol iz Hrvatske ovih dana plijeni pažnju regionalnih medija, nakon što je portal „Prigorski.hr“ objavio priču o neobičnom fudbalerom, teškom 140 kilograma.

Fudbaler Nino Adamić pokazao je kako kilogrami ne moraju da budu nikakvo ograničenje za istrčavanje na teren i veliki kondicijski poduhvat. Sa svojih 180 centimetara visine predstavlja pravog grmalja na terenu.

Na njegovom dresu je broj 19 i to nije slučajno. Kako piše „24sata.hr“, njegov fudbalski uzor nosio je isti broj u dresu hrvatske reprezentacije – Niko Kranjčar.

„Obožava gledati Niku, a i po tehnici su slični, obojica znaju sve s loptom“, kazali su saigrači Adamića.

U ovaj sport, kako navode, nije zalutao, jer mu je fudbal u genima.

„Nogometom sam se počeo baviti kao limač u Slaven Belupu, gdje sam igrao do kadetskog uzrasta i potom sam otišao u juniore lokalnoga kluba u Reki, gdje živim“, rekao je Nino za „24sata.hr“.

On igra na mjestu veznog igrača, a nema igrača u krugu 50 kilometara koji nije čuo za njegove vještine. Istina, nije brz kao nekad, ali tehnikom podsjeća na Roberta Prosinečkog.

Upravo su ga, dok je bio mlađi, upoređivali s uzorom Nikom Kranjčarom, ali i trenutnim selektorom reprezentacije BiH Robertom Prosinečkim.

„Borimo se za ostanak u 3. županijskoj ligi. Klub je praktički pred rasformiranjem, pa smo pozvali Ninu da nas spasi. U teškoj smo situaciji, dovodimo slobodne igrače izvan prijelaznog roka, a takvi su još nespremni“, rekao je predsjednik kluba Radomir Grubačević.

Život ga je odveo na drugu stranu, pa je preko Slaven Belupa i Reke stigao u treću županijsku ligu i Sokol.

24sata.hr

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close