23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Partizan dominantno do pobjede nad Malatijom

Fudbaleri Partizana savladali su Malatiju na svom stadionu sa 3:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kontra Partizana u drugom minutu poslije kornera Malatije, ali je Umar Sadik izgubio korak i propala je prilika za postizanje prvog gola.

Samo dva minuta kasnije situacija bila mnogo povoljnija po crno bijele, Miletić je dugom loptom pronašao Sejdubu Sumu koji je uspio da navuče na sebe dva igrača Malatije i ostavi Umara Sadika potpuno samog u kaznenom prostoru

Suma je Sadiku poslao oštar pas po zemlji i bivši napadač Rome zaista nije imao težak zadatak, te je samo sproveo loptu u nebranjenu mrežu i “parni valjak” je poveo sa 1:0.

Nastavili su fudbaleri obije ekipe da igraju veoma čvrsto, pogotovo fudbaleri Malatije koji nisu štedjeli igrače Partizana, vidjeli smo veliki broj žutih kartona i oštrih startova na obije strane, ali i nekoliko opasnih akcija.

Malatija je preko Fofane i Jahovića mogla do izjednačenja, dok su Suma i Tošić propustili po šansu za uvećavanje prednosti Partizana.

U drugom poluvremenu, novi fudbaler Partizana, japanski napadač Asano zamjenio je Stevanovića, a u narednih petnaestak minuta vidjeli smo dvije stopostotne šanse, po jednu na obije strane.

Prvu nije iskoristio Sejduba Suma, koji je šutirao pravo u golmana Malatije, a drugu je propustio Giljerme koji je prebacio nebranjeni gol Partizana iz neposredne blizine.

Asano je lako ulazio u šanse, stvarao je velike probleme odbrani Malatije, ali nije uspio da postigne gol i potom je u kaznenom prostoru bio povučen za rame, ali sudija Ivanov nije pokazao na bijelu tačku.

Nedugo potom na asistenciju Zdjelara, Takuma Asano izlijeće pred gol turskog predstavnika i ovoga puta Farnol nije imao šanse, a Humska je prosto eksplodirala pošto je Partizan poveo sa 2:0.

Imali su crno-bijeli inicijativu, napadali konstantno i držali Malatiju daleko od svog gola. Tako je pred kraj poluvremena Malatija krenula u kontra napad i Urošević opasan napad gostiju odbija i izbacuje loptu u korner, poslije kog je turski tim ipak postigao gol preko Čebakea.

Nekih pet minuta kasnije, Asano je prošao po lijevom boku i pokušavši da uposli jednog od igrača Partizana u šesnaestercu pogađa u ruku strijelca jedinog gola Malatije, Čebakea i sudija Ivanov se nije dvoumio, pošto je Čebake ruku držao iznad svoje glave.

Odgovornost na sebe je preuzeo Sejduba Suma i poslavši loptu u jednu stranu, a Fernola u drugu i Partizan ponovo donio Partizanu dva gola prednosti, pošto je na semaforu pisalo 3:1.

Sve u svemu, vidjeli smo sjajnu partiju beogradskog Partizana. Postigli su tri gola i stvorili sebi lijepu prednost pred revanš u Turskoj koji će se igrati za 7 dana u Malatiji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se