5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Obilježeno 50 godina od izlaska albuma „Abbey Road“

Stotine obožavalaca popularnog benda Bitlsi obeležilo je u Londonu 50 godina od izlaska albuma „Abbey Road“, tako što su ponovo pravili fotografije sa naslovnice tog albuma.

 Prije tačno 50 godina, 8. avgusta 1969. godine u 11:35 ujutro nastala je čuvena fotografija slavne četvorke Džona, Pola, Džordža i Ringa kako prelaze pješački prelaz ispred studija „Abbey Road“.

Ova fotografija, koja je upotrebljena kao naslovnica pretposlednjeg studijskog albuma benda, postala je jedna od najpoznatijih u istoriji muzike.

Obožavaoci su mobilnim telefonima, na pješačkom prelazu koji je postao mjesto hodočašća obožavalaca Bitlsa iz cijelog svijeta, pravili fotografije u znak sjećanja na naslovnu stranu albuma „Abbey Road“.

„Svakog sata, svakog dana ima obožavalaca na ovom pješačkom prelazu“, rekao je Ričard Porter, turistički vodič koji je organizovao obilježavanje godišnjice.

„Vidio sam mnogo različitih poziranja na prelazu, od parova koji tu prave svoje svadbene fotografije, do ljudi koji prelaze goli“, dodao je on.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se