18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Organizatori ovogodišnje Drinske regate najavljuju lijepo druženje na rijeci Drini

ZVORNIK – Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika i predsjednik Organizacionog odbora „Zvorničkog ljeta“, najavio je da će u okviru ove manifestacije u subotu, 3. avgusta, biti održana 15. Drinska regata pod nazivom „Drina je samo jedna“, a osma koju zajedno organizuju gradovi Zvornik i Loznica i Opština Mali Zvornik.

– Start je sa gradskih plaža u Zvorniku, odnosno Malom Zvorniku u 10:00 časova, a završetak na plaži u Donjem Šepku oko 15:00 časova, odnosno na Žićinoj plaži oko 14:00 časova. Nakon toga biće organizovan ručak na obje plaže i obezbijeđen prevoz do Zvornika za učesnike i plovila. Ovu regatu zajedno organizujemo osmi put i to je dokaz da Drina nije granica, naprotiv, ona nas spaja. Ovom prilikom pozivam sve učesnike da dođu na vrijeme na polazna mjesta kako bi se do 10:00 časova uredno registrovali. Ko ne bude prijavljen, neće biti ni osiguran – rekao je Ivanović.

Dejan Stalović, gradski menadžer Grada Loznice i pomoćnik gradonačelnika, izrazio je zadovoljstvo povodom zajedničke organizacije Drinske regate čime se promoviše turizam našeg kraju i ono po čemu smo prepoznatljivi širom Evrope i svijeta, a to je rijeka Drina.

– Svake godine ovu saradnju unapređujemo dodatno i mislim da u narednim godinama možemo očekivati da regata bude još bolja i masovnija. Iskoristiću priliku da pozovem sve da dođu na jedno zajedničko druženje u subotu, a mi ćemo se, kao zajednički organizatori, potruditi da sve protekne u najboljem redu, uz organizovanje svih službi koje su potrebne da bi bezbjednost bila na najvišem nivou i uz obezbjeđenje određenih poklona za učesnike – najavio je Stalović.

Miroslav Radulović, član Gradskog veća grada Loznice i kapetan regate za učesnike sa desne strane rijeke istakao je da je Drinska regata, prije svega, uvijek slala jasnu poruku zajedništva i jedinstva ljudi koji žive na obe obale reke Drine, te da je ona svojevrstan karneval prijateljstva, druženja, ljepote i muzike na vodi.

– Kao i svake godine, mere bezbednosti biće na visokom nivou. Biće angažovani profesionalni ronioci, a uz njih ćemo imati i volontere. Svi učesnici će biti osigurani, imaćemo jasna pravila regate koja će svi dobiti uz obavezu da jedno lice bude predstavnik čamca i uz spisak svih učesnika na tom čamcu. Takođe će, kao i prethodnih godina biti angažovano vozilo hitne pomoći od starta do cilja. Imaćemo i na samoj vodi čamce koji će voditi računa o bezbjednosti i navigatora koji će usmjeravati plovidbu, jer nam je bezbjednost učesnika na prvom mjestu – rekao je Radulović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se