9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Studenti potpisali ugovore o stipendiranju

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je prijem za studente kojima je u školskoj 2018/19 godini iz gradskog budžeta odobrena stipendija u iznosu od 1.000 KM. Studenti su potpisali ugovore o stipendiranju, nakon čega im je gotovinski isplaćena prva rata od 100 KM.

Čestitajući im na uspjehu, gradonačelnik je istakao da će ove godine na ime stipendiranja ukupno 227 studenata iz gradskog budžeta biti izdvojeno 183.000 KM.

– Ove godine sam posebno ponosan zato što imamo 140 studenata sa prosjekom preko 8,50. Praktično jedan razred gimnazije svake godine, studirajući na prestižnim univerzitetima,ostvaruje prosjek preko 8,50. I to je jedna ozbiljna satisfakcija za sve ono što činimo da popravljamo uslove za rad i učenje našim mladim sugrađanima, za sve ono što činimi selektujući kadrove za naše srednje škole. Obrazovanje se mora sinhrono podržavati, i materijalno i strukovno, a naravno tu ste vi koji ste shvatili da morate svaki dan da učite i da se usavršavate, da idete u korak sa vremenom. Nama ostaje samo još veća odgovornost da pokušamo popravljati uslove i da se vi jednog dana, u što većem broju vratite ovdje i da zajedno gradimo naš grad – rekao je gradonačelnik.

Studenti su istakli da će im stipendija olakšati studiranje, smanjiće troškove njihovim roditeljima i istovremeno im je podsticaj, jer vide da ih njihov grad podržava.

Danas su ugovore potpisali ukupno 163 studenta iz kategorija studenti sa prosjekom ocjena većim od 8,5, studenti prve godine fakulteta koji su nosioci Vukove diplome iz srednje škole, studenti master studija sa prosjekom većim od 9,00 i iz kategorije studenti bez oba roditelja i studenti sa smetnjama u razvoju.

Pored navedenih kategorija u školskoj 2018/19 godini iz gradskog budžeta kroz jednokratno davanje biće stipendirana i tri studenta iz kategorije djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, te 61 student sa liste slabo materijalno stanje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se